Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεργασία ΟΠΑ με κορεατικό πανεπιστήμιο για τη Διεθνή Ναυτιλία

Συνεργασία ΟΠΑ με κορεατικό πανεπιστήμιο για τη Διεθνή Ναυτιλία

Με επιτυχημένες συνεργασίες συνεχίζονται οι κινήσεις διεθνοποίησης πολλών ελληνικών πανεπιστημίων που προσελκύουν στη χώρα μας φοιτητές αλλά και καθηγητές από ΑΕΙ του εξωτερικού

Με επιτυχημένες συνεργασίες συνεχίζονται οι κινήσεις διεθνοποίησης πολλών ελληνικών πανεπιστημίων που προσελκύουν στη χώρα μας φοιτητές αλλά και καθηγητές από ΑΕΙ του εξωτερικού. Στην περίπτωση της χώρας μας δε, ένα από τα επιστημονικά πεδία που προσελκύουν το ενδιαφέρον φοιτητών από το εξωτερικό, είναι οι ναυτιλιακές σπουδές.

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) ολοκλήρωσε το δεύτερο πρόγραμμα συνεργασίας  με το μεγάλο κορεατικό πανεπιστήμιο Korea Maritime and Ocean University (ΚΜΟU) μετά το μνημόνιο που υπέγραψε με σκοπό την ακαδημαϊκή συνεργασία σε θέματα που αφορούν στη Διεθνή Ναυτιλία, Χρηματοοικονομική και Διοίκηση. Οπως είναι γνωστό, η Κορέα ανήκει στις επτά μεγαλύτερες παγκόσμιες ναυτιλιακές «υπερδυνάμεις», μαζί με την Ελλάδα.

Ετσι, μεταπτυχιακοί φοιτητές και καθηγητές του ΚΜΟU ήρθαν στη χώρα μας και εκπαιδεύτηκαν για ένα μήνα σε θέματα που αφορούν στα Ναυτιλιακά Χρηματοοικονομικά – Οικονομικά και τη Διοίκηση, μέσω σειράς διαλέξεων, εργαστηριακών μαθημάτων και εκπαιδευτικών επισκέψεων σε εταιρείες και οργανισμούς του κλάδου της εμπορικής Ναυτιλίας. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του ενός μήνα παραμονής φοιτητών και καθηγητών στην Αθήνα, αναπτύχθηκαν κοινές δράσεις με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διεθνή Ναυτιλία, Χρηματοοικονομική και Διοίκηση (MSc in ISFM www.dept.aueb.gr/el/msc-isfm) του ΟΠΑ.

Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η συνεργασία αυτή αποτελεί διεθνή αναγνώριση της επιστημονικής δυνατότητας του Ιδρύματος να προσφέρει εκπαιδευτικά-επιστημονικά και μεταπτυχιακά προγράμματα διεθνούς κύρους και εμβέλειας και εξειδίκευση στον ανταγωνιστικότερο κλάδο της Ελληνικής οικονομίας, στον οποίο η Ελλάδα είναι πρώτη διεθνώς σε μεταφορική ικανότητα.

Το Korea Maritime and Ocean University ιδρύθηκε το 1945, είναι το πρώτο πανεπιστήμιο της Κορέας και εξειδικεύεται στη Ναυτιλία και στην Ωκεανογραφία και αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της Ναυτιλίας της Κορέας, προσφέροντας προγράμματα σχετικά με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, καθώς το ποσοστό απασχολησιμότητας των αποφοίτων του φθάνει το 76%.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024