Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μιχάλης Σεΐτης: Ένας αθλητής που δεν παύει να μας γεμίζει περηφάνεια

Μιχάλης Σεΐτης: Ένας αθλητής που δεν παύει να μας γεμίζει περηφάνεια

Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής του στίβου παραολυμπιονικών παραδίδει μαθήματα ζωής

Οι Έλληνες αθλητές ανέκαθεν μας γέμιζαν με εθνική υπερηφάνεια. Οι επιδόσεις τους, η προσήλωση στο στόχο τους, η εντιμότητα με την οποία λάμβαναν μέρος στις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, μας διδάσκουν διαχρονικά πόσο μεγάλο ρόλο μπορεί να παίξει η δύναμη της θέλησης, η επιμονή και η προσπάθεια. Στην περίπτωση των παραολυμπιονικών μας, αυτά τα διδάγματα μάς χαράσσονται ακόμη πιο έντονα στο μυαλό. Ο Μιχάλης Σεΐτης, ένας αθλητής υπόδειγμα, ενσαρκώνει αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά και ακόμη περισσότερα. Και για αυτόν ακριβώς το λόγο αξίζει την υποστήριξή μας.

Δεν επέτρεψε στην αναπηρία να σταθεί εμπόδιο

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες συμμετέχουν τόσο αθλητές με αναπηρία εκ γενετής όσο και με επίκτητη. Ο Μιχάλης Σεΐτης ανήκει στη δεύτερη κατηγορία. Μέχρι το 2013 ήταν αθλητής του στίβου με όνειρό του τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τότε, μέσα από μια σειρά από συμπτώσεις, ενεπλάκη σε ένα πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα, το οποίο του κόστισε το πόδι του. Μόλις τρία χρόνια αργότερα, θα λάβει μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ήξερε εξ αρχής ότι θα συνεχίσει

Από την πρώτη στιγμή που ξύπνησε και διαπίστωσε πως οι γιατροί είχαν προχωρήσει σε ακρωτηριασμό του ποδιού του, ο Σεΐτης δεν ήξερε απλώς ότι θα περπατήσει και πάλι, αλλά ότι σύντομα θα ξανατρέξει. Λιγότερο από ένα μήνα μετά το ατύχημα, πριν καλά – καλά μάθει να ισορροπεί, επέστρεψε στις προπονήσεις του.

Ξεπερνά τους περιορισμούς

Ακόμη και με προσθετικό πόδι, εξακολουθεί να λαμβάνει μέρος σε Πανελλήνιους Αγώνες μαζί με αθλητές χωρίς αναπηρία. Μάλιστα, έχει καταλάβει πολύ καλές θέσεις στα πλαίσια αυτών των διοργανώσεων.

Έχει χαρίσει τεράστιες νίκες

Με τις διεθνείς διακρίσεις του έχει κάνει περήφανους τους Έλληνες και τη χώρα μας. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 έκανε δύο παγκόσμια ρεκόρ. Το 2017 κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου παραολυμπιονικών στο Λονδίνο στα 400μ και το ασημένιο στα 200μ, ενώ το 2019 το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στο Ντουμπάι.

Ο Μιχάλης Σεΐτης, όμως, πέρα από τις αθλητικές του διακρίσεις, αποτελεί  για όλους μας και ιδιαίτερα για τη νέα γενιά σύμβολο και ζωντανό εκφραστή της ιδέας ότι με δύναμη ψυχής, θέληση και  προσήλωση στο στόχο είμαστε ικανοί να πετύχουμε τα πάντα.

Η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, στηρίζει διαχρονικά τον αθλητισμό και τις πολιτισμικές αξίες που εκφράζει το αθλητικό ιδεώδες και θα συνεχίσει να συμβάλλει σε δράσεις και πρωτοβουλίες προς όφελος τόσο του αθλητισμού, όσο και της κοινωνίας ευρύτερα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024