Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσοβόλας για Προανακριτική Novartis : Η πλειοψηφία δεν σέβεται τα στοιχειώδη δικαιώματα του Παπαγγελόπουλου

Τσοβόλας για Προανακριτική Novartis : Η πλειοψηφία δεν σέβεται τα στοιχειώδη δικαιώματα του Παπαγγελόπουλου

«Αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι δεν σέβεται η πλειοψηφία της Επιτροπής ούτε το Σύνταγμα, ούτε τους νόμους, αλλά ούτε και τα στοιχειώδη και θεμελιώδη δικαιώματα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου» ήταν η οργισμένη δήλωση του Δημήτρη Τσοβόλα, συνήγορος υπεράσπισης του Παπαγγελόπουλου, μετά την απόρριψη του αιτήματος εξαίρεσης του Θανάση Πλεύρη

Την οργή του Δημήτρη Τσοβόλα, συνηγόρου υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, προκάλεσε η απόρριψη από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης του αιτήματος για εξαίρεση του εισηγητή της ΝΔ, Θανάση Πλεύρη από την Επιτροπή.

Αποδεικνύεται, τονίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσοβόλας «για πολλοστή φορά ότι δεν σέβεται η πλειοψηφία της Επιτροπής ούτε το Σύνταγμα, ούτε τους νόμους, αλλά ούτε και τα στοιχειώδη και θεμελιώδη δικαιώματα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Δεν είναι δυνατόν ο δικηγόρος του κ. Σαμαρά, για οποιαδήποτε υπόθεση, να ασκεί και ταυτόχρονα καθήκοντα Εισαγγελέα σε υπόθεση που άνοιξε μετά από μήνυση του κ. Σαμαρά. Η σκευωρία όμως δεν θα περάσει».

Η δήλωση του Δημήτρη Τσοβόλα

Ο Δημήτρης Τσοβόλας, συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα κατέθεσα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης που διερευνά την υπόθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Αίτηση Εξαίρεσης από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή, του Βουλευτή και μέλους αυτής Αθανάσιου Πλεύρη.»

» Ο λόγος της εξαίρεσης είναι ότι πριν λίγες μέρες ο Αθανάσιος Πλεύρης, ενώ είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, που λειτουργεί ως Εισαγγελέας, παραστάθηκε ως συνήγορος υπεράσπισης του Αντώνη Σαμαρά σε δίκη που έγινε για συναφή υπόθεση της NOVARTIS.»

» Το γεγονός αυτό δημιουργεί με βεβαιότητα στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο την πεποίθηση μεροληψίας πράγμα που συνιστά κατά τον νόμο σαφή λόγο εξαίρεσης του από την Επιτροπή, γιατί δεν μπορεί ο δικηγόρος του κ. Σαμαρά που είναι μηνυτής στην υπόθεση που διερευνά η Κοινοβουλευτική Επιτροπή, να ασκήσει με αμεροληψία τα καθήκοντά του ως Εισαγγελέας.»

» Επειδή όμως η πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής από την έναρξη της λειτουργίας της μέχρι σήμερα συστηματικά παραβιάζει το Σύνταγμα και τους νόμους προκειμένου να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις , τελείως παρανόμως, με συνοπτικές διαδικασίες απέρριψε εκτάκτως και την αίτηση αυτή.»

» Έτσι αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι δεν σέβεται η πλειοψηφία της Επιτροπής ούτε το Σύνταγμα, ούτε τους νόμους, αλλά ούτε και τα στοιχειώδη και θεμελιώδη δικαιώματα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.»

» Δεν είναι δυνατόν ο δικηγόρος του κ. Σαμαρά, για οποιαδήποτε υπόθεση, να ασκεί και ταυτόχρονα καθήκοντα Εισαγγελέα σε υπόθεση που άνοιξε μετά από μήνυση του κ. Σαμαρά.»

«Η σκευωρία όμως δεν θα περάσει. Οι σκευωροί και οι συμμέτοχοί τους σύντομα θα αποκαλυφθούν» καταλήγει ο κ. Τσοβόλας.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024