Καραϊτίδης και Λάβδας στο MEGA για Τουρκία και προσφυγικό
Την στάση της Τουρκίας στο προσφυγικό-μεταναστευτικό και την τουρκική προκλητικότητα σχολιάζουν ο πρέσβης ε.τ. Δημήτρης Καραϊτίδης και ο καθηγητής στο Πάντειο, Κώστας Λάβδας, μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.
Την στάση της Τουρκίας στο προσφυγικό-μεταναστευτικό και την τουρκική προκλητικότητα σχολιάζουν ο πρέσβης ε.τ. Δημήτρης Καραϊτίδης και ο καθηγητής στο Πάντειο, Κώστας Λάβδας, μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.
«Η Τουρκία από καιρό ακολουθεί μια επεκτατική πολιτική, μια αναθεωρητική πολιτική άσκησης πιέσεων σε όλα τα μέτωπα. Και αυτό το συνεχίζει. Το που θα καταλήξει αυτή η στάση, κυρίως όσον αφορά τη Συρία, κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει. Η Τουρκία χρησιμοποιεί το προσφυγικό ως ένας είδος μέγγενης» σημείωσε ο κ. Καραϊτίδης.
Ακόμα, όσον αφορά με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών, επεσήμανε ότι «είναι χρήσιμο να συνομιλούμε με την άλλη πλευρά, όσο δυσάρεστη και αν μας είναι. Βέβαια σε αυτό πρέπει να συμβάλει και η ίδια με τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος».
Από την πλευρά του, ο κ. Λάβδας ανέφερε ότι η Ελλάδα οφείλει «να συνδιαμορφώσει το νέο σχέδιο αντιμετώπισης του προσφυγικού με το μοίρασμα του βάρους, βασισμένο στη γερμανική πρόταση», ενώ επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξει σχέδιο αντιμετώπισης των ροών σε ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου.
Επιπλέον, ο καθηγητής, σχολίασε πως «ως χώρα οφείλουμε να βοηθήσουμε δυνάμεις όπως η Γαλλία που έχουν ένα νέο όραμα για την Ευρώπη» και πρόσθεσε πώς Ελλάδα και Γαλλία έχουν «συγκλίνοντα ενδιαφέροντα και συμφέροντα απέναντι στον τουρκικό αναθεωρητισμό».
- Η ΚΕΔΕ στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής
- Ταυτοποιήθηκαν οι δύο 24χρονοι που παραβίαζαν κόκκινα με μηχανή – Πώς προσπάθησαν να σβήσουν τα ίχνη τους
- Σάλος με AI εικόνες που ανέβασε ο Τραμπ – Δείχνουν τη Γροιλανδία (και όχι μόνο) αμερικανική και θεατές τους Ευρωπαίους
- «A House of Dynamite»: Tι θα έκανε ένας πρόεδρος μπροστά σε μια πυρηνική επίθεση; – Ειδικοί απαντούν
- «Παιχνίδια» παγκόσμιας εξουσίας – Ο αποδυναμωμένος ΟΗΕ, η διεθνής αταξία και μια κομβική διαδοχή
- Έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία: Συναγερμός για επικίνδυνα φαινόμενα – Καταιγίδες και στην Αττική



