
Μάτι: Δωρεάν όλα τα αναγκαία είδη για τη θεραπεία των εγκαυματιών
Διευκρινήσεις ΕΟΠΥΥ.
Δωρεάν όλα ανεξαιρέτως τα αναγκαία είδη για τη θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας τους (φάρμακα, επιθέματα σιλικόνης, αλοιφές κ.ά.), δικαιούνται να λαμβάνουν από εδώ και στο εξής οι εγκαυματίες από την τραγωδία στο Μάτι, όπως έχει ανακοινώσει από τον περασμένο Ιούλιο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
Ο ΕΟΠΥΥ μάλιστα, έχει εγκρίνει τη δαπάνη για όλα τα είδη, ακόμα και αυτά τα οποία δεν ανήκουν στα αποζημιούμενα από τον Οργανισμό.
Τι αναφέρει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ
Τα παραπάνω υπογραμμίζει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, «προς αποκατάσταση της αλήθειας», με αφορμή καταγγελία πολίτη, σε ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού, ότι οι εγκαυματίες από την τραγωδία στο Μάτι δεν λαμβάνουν από το κράτος τα σκευάσματα που χρειάζονται.
Τι απαιτείται για τη δωρεάν χορήγηση των σκευασμάτων
Ο Οργανισμός διευκρινίζει ότι το μόνο που απαιτείται για τη δωρεάν χορήγηση των σκευασμάτων θεραπείας είναι μια αίτηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση που ανήκουν ή στην κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, συνοδευόμενη από τις γνωματεύσεις των γιατρών τους που πιστοποιούν την ανάγκη του ιατροφαρμακευτικού υλικού, καθώς και ότι έχουν νοσηλευθεί για εγκαύματα.
Επιπλέον, με εγκύκλιο του Οργανισμού, οι δαπάνες των εγκαυματιών εκκαθαρίζονται άμεσα και τα αιτήματά τους διεκπεραιώνονται με απόλυτη προτεραιότητα.
- Χειροκρότημα: 15.700 θεατές στην «Ειρήνη» των Καραθάνου- Δεληβοριά στην Επίδαυρο – Νέοι σταθμοί περιοδείας
- Τα social media κατέστρεψαν τον κινηματογράφο; Οι ταινίες δύο ωρών κουράζουν τη νέα γενιά
- Το τρίπτυχο της στεγαστικής κρίσης: Αγορά, ενοικίαση και κατασκευή ακινήτων στα ύψη
- Η νέα αρχιτεκτονική της απασχόλησης: Από τους αυτόνομους αλγόριθμους στην αναγέννηση των soft skills
- «Δεν τα χρειάζομαι αν με κάνουν να νιώθω άσχημα»: Για τον Weird Al τα χρήματα δεν έχουν καμία σημασία
- Πώς σώζεις μια δημοκρατία; Ο Ερντογάν, ο Οζέλ και η κληρονομιά του Ατατούρκ







