Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανάληψη ευθύνης για εμπρηστικές επιθέσεις στην Αθήνα

Ανάληψη ευθύνης για εμπρηστικές επιθέσεις στην Αθήνα

Τα μέλη ομάδας με την επωνυμία «A bunch of nihilistic lunatics» ανέλαβαν μέσω προκήρυξης που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου την ευθύνη για εμπρηστικές επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Τα μέλη ομάδας με την επωνυμία «A bunch of nihilistic lunatics» ανέλαβαν μέσω προκήρυξης που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου την ευθύνη για εμπρηστικές επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως ανέφεραν «ο λόγος που επιτεθήκαμε σε διαφορετικούς στόχους είναι για να κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν πολεμάμε μόνο την βιομηχανία κρέατος ή την κρατική περιουσία… αλλά κάθε τι που παράγει ο πολιτισμός…Οι δράσεις μας δεν έγιναν με σκοπό να δώσουμε κάποια απάντηση ή για αλληλεγγύη, δεν υπάγονται σε κάποια πολιτική τάση, ούτε είναι μέρος κάποιου κινήματος ή κάποιου καλέσματος για δράσεις. Έχουμε βαρεθεί να βρίσκουμε λόγους ή δικαιολογίες για να αιτιολογούμε αυτά που κάνουμε. Το μόνο κίνητρο για εμάς, είναι να ακολουθούμε το ένστικτο μας που μας οπλίζει στο να βάλουμε φωτιά στο υπάρχον. Τα υπόλοιπα είναι πολιτική και βαριόμαστε τα πολιτικά παιχνίδια.»

Και προσθέτουν: «Δεν ακολουθούμε κάποιο πολιτικό ρεύμα σαν αυτά που προσπαθούν να φέρουν με το μέρος τους την κοινωνία, ούτε είμαστε «επικίνδυνοι» wannabe μηδενιστές του διαδικτύου (social media και blogs) που κριτικάρουμε τα πάντα από την ασφάλεια του internet και του σπιτιού. Ούτε είμαστε τίποτα εξεγερμένοι φιλόσοφοι που αρέσκονται μόνο στο να διαβάζουν σκονισμένα εγχειρίδια.»

Μέσω της προκήρυξης ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις: «Στις 9 Ιανουαρίου με δύο εμπρηστικούς μηχανισμούς την ίδια στιγμή σε ένα κρεοπωλείο και σε ένα κατάστημα με είδη ασφάλειας, κάμερες, συναγερμούς κτλπ στην οδό Αγίας Ζώνης στην Κυψέλη, στις 22 Ιανουαρίου με τρεις εμπρηστικούς μηχανισμούς, έναν μεγάλο και δυο μικρότερους σε κατάστημα ΕΛΤΑ και στα δυο βανάκια που ήταν σταθμευμένα ακριβώς απέξω στην οδό Πριγκηπονήσων στο Πολύγωνο, στις 23 Ιανουαρίου σε τρία αυτοκίνητα στο Κολωνάκι βάζοντας ταμπλέτες παραφίνης στις ρόδες τους. Το πρώτο αμάξι ήταν ένα τζιπ Porsche και τα άλλα δύο τα επιλέξαμε εντελώς τυχαία γιατί απλά βρέθηκαν μπροστά μας.»
Κλείνοντας την προκήρυξη τονίζουν πως: «Να είστε σίγουροι πως θα επιστρέψουμε….»

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024