
Αγνόησε την κακοκαιρία και θα το… πληρώσει: Το πρώτο πρόστιμο σε κωπηλάτη
Η εφαρμογή της νομοθεσίας που προβλέπει κυρώσεις σε όσους αψηφούν τις οδηγίες των Λιμενικών Αρχών.
Ένας κωπηλάτης που αγνόησε τις κακές καιρικές συνθήκες, προκειμένου να κάνει το χόμπι του στην ταραγμένη θάλασσα, είναι ο πρώτος που έρχεται αντιμέτωπος με διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμο, σύμφωνα με τον κανονισμό που έχει τεθεί σε ισχύ προσφάτως.
Η εφαρμογή της νομοθεσίας που προβλέπει κυρώσεις σε όσους αψηφούν τις οδηγίες των Λιμενικών Αρχών σε περιπτώσεις κακοκαιρίας και κάνουν θαλάσσια σπορ, επέφερε το πρώτο πρόστιμο στο νησί της Άνδρου.
Όπως έγινε γνωστό από το Λιμεναρχείο Γαυρίου, σύμφωνα με το cyklades24.gr, ένας 43χρονος κωπηλάτης κινδύνευσε ενώ βρισκόταν στα ανοιχτά με τη σανίδα του κι ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 7 μποφόρ, με αποτέλεσμα να ζητήσει τη συνδρομή των λιμενικών αρχών. Ωστόσο, μαζί με τη διάσωσή του εισέπραξε και το ανάλογο πρόστιμο διότι παραβίασε τις διατάξεις της νομοθεσίας.
Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου αναφέρει:
«Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Γαυρίου Άνδρου μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, για την αδυναμία προσέγγισης στην ακτή 43χρονου κωπηλάτη όρθιας κωπηλασίας (SUP), ο οποίος βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή ”Κυπρί” ν. Άνδρου.
Άμεσα για την περιοχή εκίνησε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Ο 43χρονος εντοπίστηκε και περισυνελέγη από το περιπολικό σκάφος καλά στην υγεία του και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο λιμένα Γαυρίου.
Από τη Λιμενική Αρχή Γαυρίου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων».
- Νεκρός 47χρονος σε λεωφορείο ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Πάργα
- Μητσοτάκης για Marfin: Χρέος μας να αντισταθούμε σε όσους επιχειρούν να ναρκοθετήσουν και πάλι την ομαλότητα
- NBA: Break των Τίμπεργουλβς στο Σαν Αντόνιο παρά την ιστορική βραδιά του Γουεμπανιάμα (vids)
- Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα στη γραμμή 2 του Μετρό
- Κάννες 2026: Ντέμι Μουρ, Κλόι Ζάο και Στέλαν Σκάρσγκαρντ στην κριτική επιτροπή του Παρκ Τσαν-γουκ
- Μητσοτάκης: Στο Άμπου Ντάμπι σήμερα ο πρωθυπουργός – Συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΑΕ




