Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Airbus απαντά στον Τραμπ για την αύξηση των δασμών

Η Airbus απαντά στον Τραμπ για την αύξηση των δασμών

Αμεση ήταν η απάντηση της εταιρείας Airbus στην απόφαση της κυβέρνησης του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αυξήσει το ποσοστό των δασμών που επιβάλλει στα εισαγόμενα στις ΗΠΑ αεροσκάφη της.

Η απόφαση της κυβέρνηση των ΗΠΑ να αυξήσει τους δασμούς που επιβάλλει στα εισαγόμενα αεροσκάφη της Airbus από το 10 στο 15% στις 18 Μαρτίου θα πλήξει τις αμερικανικές εταιρείες αεροπορικών μεταφορών, που ήδη αντιμετωπίζουν έλλειψη αεροπλάνων, ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία.

«Πιο δύσκολες οι διαπραγματεύσεις»

Η Airbus πρόσθεσε ότι η αύξηση των δασμών θα καταστήσει πιο δύσκολες τις προσπάθειες να βρεθεί λύση μέσω διαπραγματεύσεων στη διένεξη ανάμεσα στην αμερικανική κυβέρνηση και την ΕΕ.

Η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε ότι θα συνεχίσει να συζητά με τους πελάτες της στις ΗΠΑ «για να αμβλυνθούν οι συνέπειες [της αύξησης] των δασμών όσο είναι εφικτό», ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι υπηρεσίες του αμερικανού αντιπροσώπου για το εμπόριο (USTR) Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ θα μεταβάλουν τη θέση τους.

«Αψηφά τις αμερικανικές εταιρείες»

Η απόφαση του USTR «αψηφά» το ότι πολλές αμερικανικές εταιρείες απεύχονταν την αύξηση των δασμών και τόνιζαν πως «εκείνες – και το επιβατικό κοινό στις ΗΠΑ – θα κληθούν σε τελευταία ανάλυση να πληρώσουν το κόστος αυτών των δασμών», έκρινε η εταιρεία σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024