Τα αποτελέσματα των επιχειρησιακών δράσεων για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στον Πειραιά, καθώς και θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία και ασφάλεια της περιοχής, συζητήθηκαν κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

Τα αποτελέσματα των επιχειρησιακών δράσεων για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στον Πειραιά, καθώς και θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία και ασφάλεια της περιοχής, συζητήθηκαν κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά την Πέμπτη.

Η σύσκεψη έρχεται σε συνέχεια των συναντήσεων που πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας μεταξύ δήμου Πειραιά, υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Ασφάλειας, Τροχαίας και παραγωγικών τάξεων της πόλης.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως στόχος της δημοτικής αρχής είναι να συνεχιστούν οι δράσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, «προκειμένου να καταστεί σαφές ότι δεν θα επανέλθει το καθεστώς παρανομίας που υπήρχε πριν». Ο κ. Μώραλης ανέφερε μάλιστα πως κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ορίστηκαν νέοι στόχοι και σημεία που χρήζουν περαιτέρω παρέμβασης στην πόλη.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Πειραιά σημείωσε πως «το παρεμπόριο είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα, το οποίο για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, χρειάζεται συνεχή προσπάθεια και κοινή αντιμετώπιση σε επιχειρησιακό επίπεδο από τους εμπλεκόμενους φορείς».

Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας, Κυριακή Μπουρδάκου, τόνισε ότι η Δημοτική Αστυνομία συνεχίζει τις παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι τις πρώτες δέκα ημέρες του Φεβρουαρίου κατασχέθηκαν 6 τόνοι παράνομων εμπορευμάτων στην πόλη.

Στη συνέχεια, η κ. Μπουρδάκου αναφέρθηκε αναλυτικά στις επιχειρήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, σημειώνοντας πως γίνεται μια στοχευμένη προσπάθεια για το παρεμπόριο, στα μέτρα των δυνατοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Μανεσιώτης, αναφερόμενος στην αντιμετώπιση του παρεμπορίου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις μέχρι σήμερα ενέργειες και ζήτησε να υπάρξει εντατικοποίηση των ελέγχων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr