Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ύποπτο κρούσμα κοροναϊού στην Κύπρο - Εξετάζονται 20 άτομα

Ύποπτο κρούσμα κοροναϊού στην Κύπρο – Εξετάζονται 20 άτομα

Η ασθενής μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για εξετάσεις και παρακολούθηση. Στο ίδιο αεροσκάφος επέβαιναν 85 επιβάτες.

Το ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού που έφτασε στην Κύπρο και αφορά γυναίκα, κινεζικής καταγωγής που διαμένει μόνιμα στην Κύπρο και είχε επισκεφθεί την Κίνα πριν από δύο εβδομάδες, διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για περαιτέρω διερεύνηση, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.

Σε ανακοίνωσή του, σχετικά με διερεύνηση περιστατικού, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι κατόπιν ενημέρωσης που έλαβε από αεροπορική εταιρεία ότι επιβάτης που ταξίδευε από Κίνα μέσω Μόσχας και παρουσίασε συμπτωματολογία, που ομοιάζει με εκείνη του κορωνοϊού, ενεργοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα που καθορίστηκαν από τις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και τις άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες και η ασθενής μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για περαιτέρω διερεύνηση.

Σε επιτήρηση και οι άλλοι επιβάτες

Επιπρόσθετα, αναφέρει ότι το πλήρωμα του αεροσκάφους και οι επιβάτες, που ήρθαν σε στενή επαφή με την ασθενή και βάσει πρωτοκόλλου θεωρούνται υψηλού κινδύνου, σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το περιστατικό, εξετάστηκαν προληπτικά από τους επαγγελματίες υγείας του αεροδρομίου και τους δόθηκαν συγκεκριμένες συστάσεις για αυτό-παρακολούθηση.

Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας κατέγραψε τα στοιχεία επικοινωνίας όλων των επιβατών του αεροσκάφους, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα μέτρα προφύλαξης, που πρέπει να λαμβάνουν, για τις επόμενες 14 μέρες.

Εν αναμονή του αποτελέσματος των εξετάσεων και στην περίπτωση που αυτό είναι θετικό, θα ενεργοποιηθούν τα πρωτόκολλα για μεταφορά των υψηλού κινδύνου επιβατών σε απομόνωση σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και ενημέρωση των υπόλοιπων επιβατών για κατ’ οίκον περιορισμό.

Πληροφορίες που μεταδίδει ο Φιλελεύθερος Κύπρου αναφέρουν ότι στο ίδιο αεροσκάφος επέβαιναν 85 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα.

Το πλήρωμα, και όσοι επιβάτες κάθονταν δύο σειρές μπροστά, δίπλα και πίσω από τη γυναίκα, αλλά και ορισμένα άτομα τα οποία επίσης είχαν ταξιδέψει στην Κίνα – γύρω στα 20 άτομα – θα εξεταστούν προληπτικά.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024