Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Yπαγωγή διαγνωστικών ραδιοφαρμάκων και υπηρεσιών ακτινοθεραπειών στον χαμηλό ΦΠΑ 6%

Yπαγωγή διαγνωστικών ραδιοφαρμάκων και υπηρεσιών ακτινοθεραπειών στον χαμηλό ΦΠΑ 6%

Σημαντική μείωση της επιβάρυνσης ασθενών, αλλά και της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης επιφέρει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, για υπαγωγή διαγνωστικών ραδιοφαρμάκων και υπηρεσιών ακτινοθεραπειών που διενεργούνται σε ασθενείς με δυσίατα νοσήματα στον υπερ-μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6%

Σημαντική μείωση της επιβάρυνσης ασθενών, αλλά και της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης επιφέρει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, που προβλέπει μεταξύ άλλων την υπαγωγή των διαγνωστικών ραδιοφαρμάκων και των υπηρεσιών ακτινοθεραπειών που διενεργούνται σε ασθενείς με δυσίατα νοσήματα, μεταξύ των οποίων οι καρκινοπαθείς, στον υπερ-μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6%.

Έως σήμερα, τα ανωτέρω αγαθά και υπηρεσίες υπάγονταν στους συντελεστές ΦΠΑ 24% και 13%.

ΥΠΟΙΚ: Είμαστε, σταθερά, δίπλα στους πολίτες

«Το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, αναλαμβάνει συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία. Προχωρά στην υπαγωγή των διαγνωστικών ραδιοφαρμάκων και των υπηρεσιών ακτινοθεραπειών που διενεργούνται σε ασθενείς με δυσίατα νοσήματα, μεταξύ των οποίων οι καρκινοπαθείς, στον υπερ-μειωμένο συντελεστή 6%. Μέχρι σήμερα, τα ανωτέρω αγαθά και υπηρεσίες υπάγονταν στους συντελεστές 24% και 13%.» σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

«Με αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία, μειώνεται το κόστος που επιβαρύνονται οι ασθενείς, αλλά και η συνολική φαρμακευτική δαπάνη. Είμαστε, σταθερά, δίπλα στους πολίτες».

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024