Στην Καλαμάτα για καταδύσεις ο πρίγκιπας Αλβέρτος
Ο Αλβέρτος θα συμμετάσχει σε ερευνητικές καταδύσεις στο Φρέαρ των Οινουσσών.
Στην Καλαμάτα βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής ο Πρίγκιπας Αλβέρτος.
Ο πρίγκιπας του Μονακό προσγειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο αεροδρόμιο Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”.
Για καταδύσεις στο βαθύτερο σημείο της Μεσογείου
Στη συνέχεια, έφτασε στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου επιβιβάστηκε στο ερευνητικό σκάφος “Pressure Drop”, ώστε να αναχωρήσει για το Φρέαρ των Οινουσσών.
Ο Αλβέρτος θα συμμετάσχει σε ερευνητικές καταδύσεις στο Φρέαρ των Οινουσσών.
Πρόκειται για το το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου με μέγιστο βάθος 5.269 μέτρα. Βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος, νοτιοδυτικά της Πύλου, νότια των μικρών νησιών που αποκαλούνται Μεσσηνιακές Οινούσσες.
Η τάφρος αυτή βρίσκεται στο σημείο που η Αφρικανική πλάκα, τμήμα της οποίας είναι η λιθόσφαιρα της Ανατολικής Μεσογείου, βυθίζεται κάτω από την Ευρασιατική λιθοσφαιρική πλάκα, τμήμα της οποίας είναι η πλάκα του Αιγαίου, δημιουργώντας το τόξο του Αιγαίου.
Δείτε βίντεο από την επιβίβαση του στο επιβλητικό σκάφος:
- Μητσοτάκης: Υπεραμύνθηκε της εξωτερικής πολιτικής – Βλέπει Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με Ερντογάν στις αρχές του 2026
- Μείωση των παραδόσεων Airbus τον Νοέμβριο μετά από τεχνικό πρόβλημα
- Γιατί το ότι έχω δουλέψει σε πανηγύρι θεωρείται κάτι κακό; – Η Κόνι Μεταξά απαντά στον Τάσο Ξιαρχό
- Άνω Λιόσια: 16χρονος εγκατέλειψε τη 2χρονη ανιψιά του στο ΙΧ που οδηγούσε – Δεν σταμάτησε σε σήμα της ΕΛ.ΑΣ.
- Μπεσίκτας – Πανιώνιος 101-83: Οι κυανέρυθροι έμειναν από δυνάμεις στο τέλος
- Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η Β. Ελλάδα είναι ζωτικής σημασίας για τη δύναμη και το βάθος της διμερούς σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας




