Ομόλογο: «Βουτιά» στις αποδόσεις του 10ετούς
Συνεχίζονται και σήμερα οι εντυπωσιακές επιδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,013%.
Οι βελτιωμένες επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, η προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις και η φιλοαναπτυξιακή πολιτική αποκαθιστούν την εμπιστοσύνη των επενδυτών.
Συνεχίζονται και σήμερα οι εντυπωσιακές επιδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,013%.
Η πτώση της απόδοσης του από την περασμένη Παρασκευή ανέρχεται στο 4,75%. Αυτό είναι νέο ιστορικό χαμηλό επίπεδο του 10ετούς.
Παράλληλα η απόδοση του 5ετούς διαμορφώνεται στο 0,296%, σημειώνοντας πτώση κατά 17%.
Την ίδια στιγμή, η αναβάθμιση από τον οίκο Fitch φέρνει το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας κοντά στην επενδυτική βαθμίδα, ανοίγοντας το δρόμο για ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Μετά το θετικό σήμα της Fitch και της επιτυχημένης εξόδου της Ελλάδας στις αγορές με το 15ετές ομόλογο, ακολούθησαν οι δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ την περασμένη εβδομάδα η οποία εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι η Ελλάδα θα μπει στο QE.
Έτσι ανοίγει ο δρόμος για νέες εξόδους της Ελλάδας στις αγορές, με τον ΟΔΔΗΧ ωστόσο να μην βιάζεται επιλέγοντας να προχωρά προσεκτικά σε κάθε βήμα.
Στο επόμενο διάστημα έρχονται νέες αξιολογήσεις από τους οίκους όπου είναι πολύ πιθανόν να ανεβάσουν και αυτοί το rating της Ελλάδας.
Μετά την Fitch λοιπόν ακολουθούν οι S&P και DBRS στις 24 Απριλίου οι οποίοι ήδη δίνουν θετικές προοπτικές στη χώρα, και η Moody’s στις 8 Μαΐου.
- ΠΟΥ: Διπλάσια τα κρούσματα καρκίνου ως το 2050 – Ισχυρές ανισότητες
- Συνταγή: Φρουτοσαλάτα με μοτσαρέλα
- Τέξας: Πράκτορας της ICE πυροβόλησε και σκότωσε οδηγό στο Χιούστον
- Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές βροχές και μελτέμια στο Αιγαίο – Έως 36 βαθμούς η θερμοκρασία
- Βάλε τις πιπεριές στη διατροφή σου, κάνει καλό
- ΕΦΚΑ – ΚΕΑΟ: Ρύθμιση χρεών σε 72 δόσεις – Νέα ευκαιρία για περίπου 1,5 εκατ. οφειλέτες
- «Απογειώνονται» οι καθυστερήσεις στις πτήσεις
- Νησιά και λειψυδρία – Τι φταίει και τι πρέπει να γίνει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442