Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ομόλογο: «Βουτιά» στις αποδόσεις του 10ετούς

Ομόλογο: «Βουτιά» στις αποδόσεις του 10ετούς

Συνεχίζονται και σήμερα οι εντυπωσιακές επιδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,013%.

Οι βελτιωμένες επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, η προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις και η φιλοαναπτυξιακή πολιτική αποκαθιστούν την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Συνεχίζονται και σήμερα οι εντυπωσιακές επιδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,013%.

Η πτώση της απόδοσης του από την περασμένη Παρασκευή ανέρχεται στο 4,75%. Αυτό είναι νέο ιστορικό χαμηλό επίπεδο του 10ετούς.

Παράλληλα η απόδοση του 5ετούς διαμορφώνεται στο 0,296%, σημειώνοντας πτώση κατά 17%.

Την ίδια στιγμή, η αναβάθμιση από τον οίκο Fitch φέρνει το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας κοντά στην επενδυτική βαθμίδα, ανοίγοντας το δρόμο για ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Μετά το θετικό σήμα της Fitch και της επιτυχημένης εξόδου της Ελλάδας στις αγορές με το 15ετές ομόλογο, ακολούθησαν οι δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ την περασμένη εβδομάδα η οποία εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι η Ελλάδα θα μπει στο QE.

Έτσι ανοίγει ο δρόμος για νέες εξόδους της Ελλάδας στις αγορές, με τον ΟΔΔΗΧ ωστόσο να μην βιάζεται επιλέγοντας να προχωρά προσεκτικά σε κάθε βήμα.

Στο επόμενο διάστημα έρχονται νέες αξιολογήσεις από τους οίκους όπου είναι πολύ πιθανόν να ανεβάσουν και αυτοί το rating της Ελλάδας.

Μετά την Fitch λοιπόν ακολουθούν οι S&P και DBRS στις 24 Απριλίου οι οποίοι ήδη δίνουν θετικές προοπτικές στη χώρα, και η Moody’s στις 8 Μαΐου.

Sports in

Λουίς Ενρίκε: «Μεγάλο κίνητρο για την Παρί το τρεμπλ»

Όσα είπε ο Λουίς Ενρίκε για ένα πιθανό τρεμπλ της Παρί Σεν Ζερμέν φέτος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024