
Βραβείο για το «Όλες οι φωτιές η φωτιά» του Ευθύμη Kosemund Σανίδη στο Φεστιβάλ Κλερμόν-Φεράν
Στην ταινία μικρού μήκους «Όλες οι φωτιές η φωτιά» του Ευθύμη Kosemund Σανίδη απονεμήθηκε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής του 32ου διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου του Κλερμόν Φεράν, το οποίο έριξε την αυλαία του χθες
Στην ταινία μικρού μήκους «Όλες οι φωτιές η φωτιά» του Ευθύμη Kosemund Σανίδη απονεμήθηκε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής του 32ου διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου του Κλερμόν Φεράν, το οποίο έριξε την αυλαία του χθες.
«Η βράβευση του Ευθύμη Kosemund Σανίδη στο σημαντικότερο φεστιβάλ για ταινίες μικρού μήκους παγκοσμίως, «επιβεβαιώνει τον δυναμισμό και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ελληνικής ταινίας μικρού μήκους διεθνώς. Πιστοποιεί την αξία του κινηματογραφικού έργου που παράγεται στη χώρα» τονίζει σε ανακοίνωση του το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του Κλερμόν-Φεράν συμμετείχαν επίσης οι ελληνικές ταινίες «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» του Βασίλη Κεκάτου και «Route 3» του Θανάση Νεοφώτιστου.
Στο εθνικό διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, η ταινία «Olla» της Αριάν Λαμπέντ -γαλλική παραγωγή με αρκετούς Έλληνες συντελεστές- απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας καθώς και το βραβείο της Επιτροπής Γάλλων Μαθητών και το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη της SACD. Συμμετείχαν επίσης οι ταινίες «Electric Swan» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη και «Πρώτος έρωτας» του Χάρη Ραφτογιάννη.
- Έτσι γιόρτασε το Ισραήλ την Ημέρα Ανεξαρτησίας – Τίμησε τον ραβίνο που ζήτησε ισοπέδωση της Γάζας
- Πράσινο φως από την ΕΕ στο δάνειο των 90 δισ. προς την Ουκρανία – Στην Κύπρο ο Ζελένσκι
- Conrad Athens The Ilisian: Νέα εποχή για το εμβληματικό τοπόσημο της Αθήνας
- Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που υπάλληλοι του Δήμου συνειδητοποιούν ότι άστεγος έπεσε μέσα στο απορριμματοφόρο
- OT DELPHI ECONOMIC FORUM – Σιάσος (ΕΚΠΑ): Πάνω από 6 εκατ. πολίτες συμμετείχαν στο «Προλαμβάνω»
- Η κλιματική αλλαγή επιδείνωσε την υγεία των Ευρωπαίων – Οι καύσωνες οδήγησαν σε απότομη αύξηση θανάτων
