Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόμπι Μπράιαντ: Γίνεται έμπνευση σε graffiti σε όλο τον κόσμο

Κόμπι Μπράιαντ: Γίνεται έμπνευση σε graffiti σε όλο τον κόσμο

Μετά τον θάνατο του σταρ του NBA Κόμπι Μπράιαντ σε πτώση ελικοπτέρου, καλλιτέχνες δρόμου έσπευσαν να απαθανατίσουν τον πρώην παίκτη των Λος Άντζελες Λέικερς με τοιχογραφίες σε όλον τον κόσμο

Μετά τον θάνατο του σταρ του NBA Κόμπι Μπράιαντ σε πτώση ελικοπτέρου, καλλιτέχνες δρόμου έσπευσαν να απαθανατίσουν τον πρώην παίκτη των Λος Άντζελες Λέικερς με τοιχογραφίες σε όλον τον κόσμο, από το LA μέχρι τη Μανίλα των Φιλιππίνων.

https://www.instagram.com/p/B7zLWrbHGje/

View this post on Instagram

Recuerdo haber empezado a jugar 🏀 en los 90, exactamente no sé en qué año pero lo bonito es que había mucha motivación, veíamos poco en la TV, luego de aprender a jugar creamos el equipo juvenil del Barrio llamado Bad-Boys y los que tenían más experiencia representaban al Barrio con el nombre de “BALAMA” lo cual con ambos equipos logramos ser campeones de las ligas de distrito. Siempre elegí ser el número 8 en mis camisolas, por un primo que jugaba en la mejor liga de Nicaragua (tenía también este mismo número) y que siempre lo relacioné por su estilo de juego al de KOBE. El tiempo paso y la vida me regalo 2 niñas lo cual vino acompañado de responsabilidades y empece a dedicarme a otras cosas pero sin olvidar de donde vengo y sin olvidar mi amor por el Basketball. Ahora descansan en Paz Kobe/Gigi y el resto de acompañantes, gracias por tu Legado para el mundo y resto de personas. #graffiti #kobe #kobebryant #graffitisketch #blackmamba #gigi #basketball #sketch #graffitiletters #nba #kobegraffiti #lakers #losangeles #losangeleslakers #gianna #mambaforever #mambamentality #mambanegra #mambaforlife #kb #kobegraffiti #24 #8 #nba #graffitiblock

A post shared by Layzie Ebanks Pardo (@layzie_ebanks) on

Τις ώρες που ακολούθησαν μετά το δυστύχημα, ο Art «Artoon» Gozukuchikyan πήρε τα σπρέι του και φιλοτέχνησε μια τοιχογραφία στην Ventura Boulevard στη LA’s Studio City. «Ως καλλιτέχνης, σκέφτηκα ότι έχω την υποχρέωση να καταγράψω αυτό που συμβαίνει» δήλωσε στην εφημερίδα Los Angeles Daily News. Το έργο του απεικονίζει τον Κόμπι τη στιγμή ενός jumb shot, με την κόρη του να χαμογελάει πίσω του.

Στον τοίχο της Pickford Market στην Washington Boulevard, ο Jules Muck χρειάστηκε μόλις έξι ώρες να ολοκληρώσει μια καινούργια τοιχογραφία με τον Κόμπι και την κόρη του Τζιάνα – ήταν και εκείνη στο μοιραίο ελικόπτερο – να έχουν γείρει τα κεφάλια τους ο ένας προς την άλλη και τα μάγουλά τους να ακουμπούν. Η λεζάντα; «Kobe & Gigi Forever. Daddy’s Girl».

Μια άλλη τοιχογραφία ξεφύτρωσε στο Priority Barber Club της Orange Avenue στον λόφο Signal Hill. Ο καλλιτέχνης δρόμου ζωγράφισε τον Κόμπι με άσπρο και μαύρο, μια έντονη αντίθεση με το φωτεινή κίτρινη φανέλα των Λέικερς και το βαθύ μοβ φόντο. «Σ’ ευχαριστώ για τις απειράριθμες αναμνήσεις. Το LA δεν θα ήταν ίδιο, χωρίς εσένα» έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram.

Στη Βοστώνη, εμφανίστηκε στην «Graffiti Alley», στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης, μια ασπρόμαυρη τοιχογραφία με την Τζιάνα να κάθεται στους ώμους του Κόμπι. Το έργο του καλλιτέχνη δρόμου Brandalizm ήταν παραγγελία της Central Square Business Improvement District.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι Φιλιππίνες λατρεύουν το μπάσκετ, και ο Κόμπι Μπράιαντ είχε πολλές φορές επισκεφθεί την πρωτεύουσα της ασιατικής χώρας. Το πιο διάσημο δημόσιο γήπεδο μπάσκετ στη Μανίλα, στο συγκρότημα κατοικιών Tenement Housing στο Taguig είναι φημισμένο για τις τοιχογραφίες του, οι οποίες εναλλάσσονται (το πρότζεκτ έχει αναλάβει ο Mike Swift). Σε αυτές έχουν απεικονιστεί ο Μάικλ Τζόρνταν και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. Τιμώντας την ανάμνηση του θανάτου πατέρα και κόρης, έβαψαν ξανά το γήπεδο με ένα πορτρέτο της Τζιάνα, η οποία έχει τυλίξει τα χέρια της γύρω από τον Κόμπι.

«Αυτό είναι ο δικός μας φόρος τιμής σε αυτούς» είπε, στο ESPN, ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Tenement. «Πάντα θα σε αγαπάμε, Κόμπι Μπράιαντ».

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024