
ΑΕΚ – Ανβίλ 83-72
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκο Ρογκαβόπουλο και με εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ επικράτησε της Ανβίλ 83-72 και προκρίθηκε ως δεύτερη στους «16» του BCL.
Η ΑΕΚ ήθελε τη νίκη κόντρα στην Ανβίλ για να πάρει δεύτερη θέση στον Β’ όμιλο και να έχει πλεονέκτημα έδρας στους «16» του BCL. Και το κατάφερε χάρη στη μεγάλη εμφάνιση του Νίκου Ρογκαβόπουλου και το εξαιρετικό της δεύτερο ημίχρονο που της έδωσαν τη νίκη με 83-72 κόντρα στους Πολωνούς με την Ένωση να στρέφει πλέον όλη την προσοχή της στο Κύπελλο.
Εξαιρετική εμφάνιση για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου πραγματοποίησε και ο Νίκος Ζήσης ενώ ο πλουραλισμός στην επίθεση αλλά και η πολύ καλή άμυνα, κυρίως στο δεύτερο μέρος, έφεραν εν τέλει μια εύκολη νίκη για την ΑΕΚ.
Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα το ματς, βρίσκοντας μακρινά σουτ και προηγήθηκε με 13-10 στο 5′ αλλά ένα σερί 10-0 των φιλοξενούμενων έφερε το ματς στο 13-20 στο 9′. Εκεί η Ενωση αντέδρασε, με τον Ματσιούλις να ευστοχεί σε δύο σερί τρίποντα από τη γωνία και με ένα δικό της 9-0 πήρε ξανά προβάδισμα με 22-20 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου.
Στο 16′ η Ανβίλ βρέθηκε μπροστά με 35-28 έχοντας βραχυκυκλώσει επιθετικά την ΑΕΚ αλλά κάπου εκεί το πήρε πάνω του ο Νίκος Ρογκαβόπουλος. Ο μικρός με 8 δικούς του πόντους κι ένα 11-0 σερί της ΑΕΚ, έφεραν το παιχνίδι στο 44-37 με το ημίχρονο να τελειώνει 44-38 και τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν πλέον το πάνω χέρι στο ματς.
Στο τρίτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη να «καθαρίσει» το ματς κι αυτό έκανε. Χάρη σε ένα 8-0 προηγήθηκε 55-43 στο 25′ και η τρίτη περίοδος την βρήκε στο 65-54. Ένα 10-1 με το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου έφερε την ΑΕΚ στο +20 (75-55) και κάπου εκεί όλα τελείωσαν με το ματς να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα στα τελευταία δευτερόλεπτα.
Τα δεκάλεπτα: 19-20, 44-38, 65-54, 83-72.
- Γάζα: Τουλάχιστον 2 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε καφενείο
- Σουδάν: Δεκάδες νεκροί σε δύο επιθέσεις με drones στην περιφέρεια του Κορντοφάν
- Ιράν: Υπέρ αλλαγών στον τρόπο διακυβέρνησης τάσσεται ο πρόεδρος Πεζεσκιάν
- Κολομβία: Ο ακροδεξιός ντε λα Εσπριέγια θα αναμετρηθεί με τον αριστερό Σεπέδα στον δεύτερο γύρο των προεδρικών
- Συρία: Τηλεφωνική επικοινωνία του Τραμπ με τον αλ Σάρα
- Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Νιούαρκ λόγω επεισοδίων
