Σαφές μήνυμα τόσο στην Τουρκία, όσο και στην κυβέρνηση της Τρίπολης του Σάρατζ έστειλε ο έλληνας υπουργός εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο έλληνας ΥΠΕΞ, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Μάλτας Τζορτζ Βάλα, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ξεκαθάρισε πως τα δύο μνημόνια Τουρκίας και Λιβύης είναι άκυρα και ανυπόστατα.

«Συζητήσαμε εκτενώς για τη συνολική κατάσταση στην περιοχή μας, ιδίως για την κατάσταση στη Λιβύη και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τα άκυρα και ανυπόστατα μνημόνια που υπεγράφησαν από τον κ. Sarraj και την κυβέρνηση της Τουρκίας» είπε αρχικά και συμπλήρωσε πως:

«Πρέπει να πω ότι ωφελήθηκα πολύ από τη σοφία του Προέδρου της Μάλτας, ο οποίος γνωρίζει εξαιρετικά καλά την περιοχή και τη Λιβύη. Είχα την ευκαιρία να του εξηγήσω τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης, της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη, δηλαδή ότι τα μνημόνια αυτά αποσταθεροποιούν την περιοχή και δε διευκολύνουν κατά κανένα τρόπο την εύρεση κοινού τόπου για την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη».

«Επαναλαμβάνω ότι ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για εμένα και ευχαριστώ τον Πρόεδρο για την υποδοχή και την ενημέρωση που μου παρείχε σχετικά με τη Λιβύη» κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο