Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μόρια : Ακροδεξιό πογκρόμ τρομοκρατεί πρόσφυγες και ντόπιους

Μόρια : Ακροδεξιό πογκρόμ τρομοκρατεί πρόσφυγες και ντόπιους

Ομάδα 15 νεαρών με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους χτυπούσε πόρτες «ψάχνοντας» για πρόσφυγες, μετανάστες και μέλη ΜΚΟ στη Μόρια - Ολονύχτιο κυνηγητό με την Αστυνομία.

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στη Λέσβο και ειδικά στη Μόρια μετά τις διήμερες κινητοποιήσεις των προσφύγων. Πέρα από τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης και την αστυνομική βία, ντόπιοι και πρόσφυγες έχουν να αντιμετωπίσουν και ομάδα ακροδεξιών οι οποίοι με άγριες διαθέσεις τρομοκρατούν και τους μεν και τους δε.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο stonisi.gr, το απόγευμα και το βράδυ της Τρίτης ομάδα περίπου 15 νεαρών ατόμων εξαπέλυσε επιθετικό ανθρωποκυνηγητό στη Μόρια κατά προσφύγων, μεταναστών και μελών ΜΚΟ.

Το απόγευμα, με τη στήριξη κάποιων ντόπιων, το «τάγμα εφόδου» μπούκαρε στο χωριό την ώρα που ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση κατοίκων στην αίθουσα της κοινότητας.

Να σημειωθεί ότι διμοιρία των ΜΑΤ ήταν παρούσα στο χωριό, κατόπιν αιτήματος πολιτών.

Αργότερα το βράδυ, οι ίδιοι άγνωστοι με κουκούλες και μαύρα μπουφάν κυκλοφορούσαν μέσα στο χωριό της Μόριας κρατώντας στειλιάρια.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στο stonisi.gr από ντόπιους, η ομάδα των «15» χτυπούσε πόρτες των σπιτιών, ρωτώντας αν αυτά νοικιάζονται σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ή σε πρόσφυγες και μετανάστες και απαιτώντας να βγουν στον δρόμο.

Μάλιστα, τα άτομα αυτά έσπασαν το αυτοκίνητο μιας Ιταλίδας εργαζόμενης σε ΜΚΟ στο οποίο επέβαιναν και δυο αιτούντες άσυλο.

Επίσης, η Πυροσβεστική έκανε γνωστό ότι επενέβη σε περίπτωση ανάφλεξης υλικών σε ερειπωμένη κατοικία που προήλθε από ρίψη βεγγαλικού.

Βίντεο ντοκούμεντο από τη δράση της ομάδας στη Μυτιλήνη

Οι άγνωστοι συνέχισαν και στο Πάρκο της Αγίας Ειρήνης στη Μυτιλήνη. μέχρι τις 3 τα ξημερώματα περίπου.

Μέλη της εν λόγω ομάδας, σημειώνει το ρεπορτάζ, προσπάθησαν να μπουν και σε ένα μπαρ στη Μυτιλήνη, «αναζητώντας» μέλη ΜΚΟ.

Είχε προηγηθεί πορεία αντιφασιστικών, φοιτητικών κυρίως, οργανώσεων από την παραλία της Επάνω Σκάλας στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ όπου η Αστυνομία δεν επέτρεψε στους διαδηλωτές να συνεχίσουν.

Και στις δύο περιπτώσεις, η Αστυνομία επενέβη μετά από καταγγελίες πολιτών με αποτέλεσμα να υπάρξει ολονύχτιο κυνηγητό μεταξύ αστυνομικών και των νεαρών.

Διαμαρτυρία κατοίκων την Τετάρτη

Εν τω μεταξύ οι κάτοικοι της Μόριας πραγματοποίησαν την Τετάρτη παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, διεκδικώντας επίλυση των προβλημάτων που δημιουργεί στο χωριό τους η γειτνίαση με τον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Οι κάτοικοι ζητούν τη μόνιμη αστυνόμευση του χωριού με τους 1.200 κατοίκους, που ζουν δίπλα σε μια πόλη σχεδόν 20.0000 κατοίκων -αιτούντων άσυλο ενώ παράλληλα ζητούν από τις τοπικές αρχές να υπάρξουν άμεσα πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της εκρηκτικής κατάστασης.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024