Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Drones κυνηγούν όσους δεν φορούν μάσκα

Κοροναϊός : Drones κυνηγούν όσους δεν φορούν μάσκα

Με τους νεκρούς να ξεπερνούν ήδη τους 300 η κυβέρνηση του Πεκίνου επιστρατεύει την προηγμένη τεχνολογία για να νικήσει τον κοροναϊό

Ειδικά drones με ηχεία χρησιμοποιούν οι κινεζικές αρχές για να προειδοποιούν τους πολίτες να μην κυκλοφορούν άσκοπα στους δρόμους και χωρίς μάσκες για την προστασία τους έναντι του κοροναϊού.

Με τους νεκρούς να ξεπερνούν ήδη τους 300 η κυβέρνηση του Πεκίνου επιστρατεύει την προηγμένη τεχνολογία για να νικήσει τον κοροναϊό.

Σύμφωνα με το οπτικό υλικό το οποίο αναπαράγουν ΜΜΕ στο εξωτερικό, ένα drone πλησιάζει τη γυναίκα επιπλήττοντάς την.

«Δεν θα έπρεπε να κυκλοφορείς χωρίς μάσκα», ακούγεται να της λέει ο αξιωματικός που παρακολουθεί τις εικόνες που του στέλνει το drone, σύμφωνα με την New York Post.

«Καλύτερα να πας σπίτι και μην ξεχάσεις να πλύνεις τα χέρια σου», συνεχίζει η φωνή από το drone. «Βλέπεις, λέμε συνέχεια στον κόσμο να μείνει σπίτι, αλλά εσύ συνεχίζεις να περιφέρεσαι έξω», συνεχίζει η φωνή από το drone.

Το βίντεο αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της Global Times στο Twitter.

Στο ίδιο βίντεο, ένα δεύτερο drone πλησιάζει κάποιον πολίτη που έχει κολλήσει με το όχημά του στο χιόνι και τον συμβουλεύει να μη βγαίνει έξω με τέτοιο καιρό και ενώ είναι σε έξαρση η επιδημία του κοροναϊού.

Σύμφωνα με τη New York Post, οι κινεζικές αρχές, στρατός και κυβέρνηση, χρησιμοποιούν drones για την επίβλεψη των πολιτών τουλάχιστον από το 2016, ιδιαίτερα στην περιοχή της δυτικής Κίνας. Επίσης χρησιμοποιούνται για την επιβολή των κανόνων κυκλοφορίας αλλά και σε άλλες αστυνομικές υποθέσεις.

Πέραν της Χουμπέι, της επαρχίας αυτής των τουλάχιστον 50 εκατομμυρίων κατοίκων στο επίκεντρο της έξαρσης του ιού, πολλές άλλες επαρχίες και πόλεις ανά την Κίνα έχουν καταστήσει υποχρεωτική τη μάσκα σε δημόσιους χώρους.

Σε αυτές περιλαμβάνονται η Γκουανγκντόνγκ–η πολυπληθέστερη επαρχία της Κίνας–η Σετσουάν, η Τσιανγκσί, η Λιαονίνγκ και η πόλη Ναντζίνγκ με πληθυσμό που συνδυαστικά ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024