
Brexit : Ετοιμος για εμπορική συμφωνία με την ΕΕ ο Τζόνσον
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον είναι έτοιμος να αποδεχθεί τη σύναψη της συμφωνίας «από το ράφι» για το εμπόριο με την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον είναι έτοιμος να αποδεχθεί τη σύναψη της συμφωνίας «από το ράφι» για το εμπόριο με την Ευρωπαϊκή Ενωση, αναφέρει η εφημερίδα The Times, επικαλούμενη το περιεχόμενο ομιλίας που θα κάνει τη Δευτέρα ο επικεφαλής της κυβέρνησης και του κόμματος των Συντηρητικών.
Το «μοντέλο του Καναδά»
Τη συμφωνία «από το ράφι» είχε πρώτος προτείνει στο Λονδίνο ο ευρωπαίος διαπραγματευτής Μισέλ Μπαρνιέ.
Το λεγόμενο μοντέλο του Καναδά, που βασίζεται στη συμφωνία που έχει συναφθεί ανάμεσα στις Βρυξέλλες και την Οτάβα, επιτρέπει εμπορικές συναλλαγές με πρακτικά μηδενικούς δασμούς, αλλά προϋποθέτει τελωνειακούς ελέγχους, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Από αυτήν τη συμφωνία ΗΒ-ΕΕ αναμένεται να εξαιρεθεί ο κρίσιμος τομέας των υπηρεσιών της Βρετανίας, ειδικά των χρηματοοικονομικών.
Η Βρετανία αποχωρεί από την ΕΕ σήμερα 31η Ιανουαρίου.
Πηγή: ΑΠΕ
- Κάμερες: Νέα ηλεκτρονικά μάτια σε 100 κρίσιμους κόμβους – Ο ρόλος της λευκής γραμμής στις διαβάσεις
- Νέο πρόγραμμα για 8.000 ανέργους άνω των 55 ετών
- Ανελκυστήρες: Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι τους δήλωσαν και όσοι δεν τους δήλωσαν
- Ρόμπερτ Ρίτσαρντσον: Το καλοκαίρι του 2027 ίσως ξεκινήσουν τα γυρίσματα για την τελευταία ταινία του Ταραντίνο
- Το πανόραμα του Μουντιάλ: Ολοκληρώνεται και το «παζλ» της οκτάδας – Όλα τα highlights και το πρόγραμμα
- Μιλάς συχνά με τον εαυτό σου; Δεν είναι κακό










