
Γερμανία : Το Βερολίνο παγώνει τα ενοίκια για 5 χρόνια
Το Βερολίνο είναι το πρώτο ομοσπονδιακό κρατίδιο όπου θα καθιερωθεί ανώτατη οροφή στις τιμές των ενοικίων
Η τοπική κυβέρνηση συνασπισμού (Σοσιαλδημοκάτες-Αριστερά-Πράσινοι) του Βερολίνου αποφάσισε να παγώσει για πέντε χρόνια τα ενοίκια για 1,5 εκατομμύριο διαμερίσματα που χτίστηκαν πριν από το 2014 στα επίπεδα τιμών τους στα μέσα του 2019.
Το Βερολίνο είναι το πρώτο ομοσπονδιακό κρατίδιο όπου θα καθιερωθεί ανώτατη οροφή στις τιμές των ενοικίων, αφού η τοπική Βουλή της γερμανικής πρωτεύουσας ψήφισε τον νόμο με τις ψήφους της κοκκινο-κοκκινο-πράσινης πλειοψηφίας. Ως εκ τούτου, τα ενοίκια για διαμερίσματα που χτίστηκαν πριν από το 2014 θα παγώσουν στο επίπεδο των μέσων του 2019 για πέντε έτη.
Ιδιαίτερα υψηλά ενοίκια μπορούν να μειωθούν υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Για τα νέα ενοίκια, τα ανώτατα όρια πρέπει να καθοριστούν ανάλογα με την ηλικία και τον εξοπλισμό του διαμερίσματος. Σύμφωνα με την κυβέρνηση / Γερουσία της πόλης, η συνολική επιβάρυνση όσων ενοικιάζουν κατοικίες στο Βερολίνο θα μειωθεί κατά περίπου 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Από την άλλη πλευρά, η (συντηρητική και φιλελεύθερη) αντιπολίτευση, θεωρεί ότι η ρύθμιση αυτή είναι αντισυνταγματική και προτίθεται να προβεί σε νομικές ενέργειες εναντίον της. Οικονομικές ενώσεις και ενώσεις ιδιοκτητών κατοικιών την επικρίνουν με το επιχείρημα ότι ο νόμος θα ανακόψει την κατασκευή νέων κατοικιών.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Τουλάχιστον 82 νεκροί από τις βροχοπτώσεις και τις φονικές πλημμύρες σε Ινδία, Πακιστάν και Αφγανιστάν
- Λάρισα: Νεκρή δίπλα στο τρακτέρ της βρέθηκε 69χρονη αγρότισσα – Τι συνέβη
- Συνεργασία Δήμου Ιωαννιτών και Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού
- Ο Τομ Χόλαντ θα ήθελε ο Φρεντ Αστέρ να νιώθει περήφανος για εκείνον – Η νέα βιογραφία
- Ένας «floor general» για τον Ολυμπιακό – Το φοβερό triple-double του Μίλερ-ΜακΙντάιρ (vids)
- Η Περιφέρεια Αττικής ολοκλήρωσε την εγκατάσταση και των 388 καμερών παραβίασης ερυθρού σηματοδότη




