Τα ονόματα των υποψηφίων δικαστών που διεκδικούν να καλύψουν την κενή θέση της πρώην προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, μετά την εκλογή της στην προεδρία της Δημοκρατίας, κατέθεσε στο υπουργικό συμβούλιο ο Κώστας Τσιάρας

Τα ονόματα των υποψηφίων δικαστών που διεκδικούν να καλύψουν την κενή θέση της πρώην προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, μετά την εκλογή της στην προεδρία της Δημοκρατίας, κατέθεσε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο Κώστας Τσιάρας.

Επετηρίδα

Συγκεκριμένα, για τη θέση του προέδρου του ΣτΕ, υποψήφιοι είναι οι αντιπρόεδροι Αθανάσιος Ράντος, Μαίρη Σάρπ, Μαρία Καραμανώφ, Ιωάννης Γράβαρης, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου και Δημήτρης Σκαλτσούνης.

Παράλληλα, για τη θέση του αντιπροέδρου υποψήφιοι είναι οι σύμβουλοι Επικρατείας: Μαρίνα-Ελένη Κωνσταντινίδου, Μαργαρίτα Γκορτζολίδου, Ευθύμιος Αντωνόπουλος, Γεώργιος Τσιμέκας, Σπυρίδων-Κωνσταντίνος Μαρκάτης και Παναγιώτα Καρλή.

Υπενθυμίζεται ότι η κα Σακελλαροπούλου μετά την αποδοχή της πρότασης του πρωθυπουργού και την εκλογή της ως της πρώτης γυναίκας προέδρου της Δημοκρατίας, παραιτήθηκε από τη θέση του ανώτατου δικαστή.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο υπουργός Δικαιοσύνης τήρησε την επετηρίδα στα ονόματα των υποψηφίων που θα καλύψουν τις δύο κενές θέσεις.

Στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα περάσουν από ακρόαση στη βουλή από τη διάσκεψη των προέδρων της βουλής, η οποία θα γνωμοδοτήσει συμβουλευτικά προς την κυβέρνηση.

Εν συνεχεία ο υπουργός Δικαιοσύνης θα προτείνει στο υπουργικό συμβούλιο τα πρόσωπα τα οποία θα καλύψουν τις δύο κενές θέσεις και η τελική απόφαση για την επιλογή της ηγεσίας του Συμβουλίου της επικρατείας θα παρθεί με ευθύνη της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr