Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θερίζει ο κοροναϊός : Στους 131 οι θάνατοι στην Κίνα - Εδραιώνεται στην Ευρώπη

Θερίζει ο κοροναϊός : Στους 131 οι θάνατοι στην Κίνα – Εδραιώνεται στην Ευρώπη

Εικοσιπέντε νέοι θάνατοι εξαιτίας του κοροναϊού καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, γεγονός που ανέβασε σε 131 τους νεκρούς σε όλη την Κίνα. Πάνω από 5.300 είναι τα κρούσματα.

Εικοσιπέντε νέοι θάνατοι εξαιτίας του νέου κοροναϊού καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές, γεγονός που ανέβασε σε 131 τους νεκρούς σε όλη την Κίνα αφότου ξέσπασε η επιδημία ιογενούς πνευμονίας.

Και 840 νέα κρούσματα

Οι υγειονομικές αρχές της Χουμπέι κατέγραψαν επίσης 840 νέα κρούσματα του κοροναϊού, γεγονός που ανεβάζει το σύνολο των κρουσμάτων σε 5.300 και πλέον.

Η έξαρση της επιδημίας καταγράφεται παρά τις διαβεβαιώσεις του Πεκίνου ότι είναι σε θέση να περιορίσει την επιδημία και οδήγησε αεροπορικές εταιρείες να μειώσουν τις πτήσεις τους προς την Κίνα και πολλές πολυεθνικές να περιορίσουν τα ταξίδια των εργαζομένων τους στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Reuters

Οι νέοι θάνατοι και τα νέα κρούσματα σημειώθηκαν παρότι έχουν επιβληθεί δραστικά μέτρα περιορισμού της κίνησης των προσώπων σε όλη την επαρχία Χουμπέι.

Ο νέος κοροναϊός εμφανίστηκε στην πόλη Ουχάν, πρωτεύουσα της επαρχίας, τον Δεκέμβριο και εξαπλώθηκε ταχύτατα σε πολλές κινεζικές πόλεις και σε πάνω από 12 χώρες του εξωτερικού. Δεν έχει καταγραφεί κανείς θάνατος εκτός Κίνας.

Αλλα τρία κρούσματα στη Μαλαισία

Το υπουργείο Υγείας της Μαλαισίας ανακοίνωσε σήμερα ότι εντοπίστηκαν άλλα τρία κρούσματα του νέου κοροναϊού, γεγονός που αυξάνει το σύνολό τους σε 7 στη χώρα αυτή. Ολοι οι ασθενείς είναι υπήκοοι της Κίνας, σημείωσε η Κουάλα Λουμπούρ.

Τα τρία νέα κρούσματα είναι κοριτσάκι τεσσάρων ετών, 52χρονος άνδρας και η μητέρα δύο παιδιών που είχε ήδη επιβεβαιωθεί ότι έχουν μολυνθεί, διευκρίνισε σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της Μαλαισίας.

Εδραιώνεται στην Ευρώπη

Στο μεταξύ, ο νέος κοροναϊός εδραιώνει την παρουσία του στην Ευρώπη καθώς τέταρτο κρούσμα εντοπίστηκε στη Γαλλία και τρία νέα κρούσματα στη Γερμανία.

Reuters

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η χώρα μας, με την κυβέρνηση να έχει έτοιμο σχέδιο δράσης, ενώ ελπίδες υπάρχουν για την ανάπτυξη εμβολίου από την Κίνα ή τις ΗΠΑ.

Τρία νέα κρούσματα στη Γερμανία

Τρία επιπλέον κρούσματα του νέου κοροναϊού καταγράφηκαν στη Βαυαρία, όπου εντοπίστηκε και το πρώτο κρούσμα χθες το πρωί, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Βαυαρίας.

«Αυτοί οι ασθενείς είναι επίσης εργαζόμενοι στην εταιρεία του Στάρνμπεργκ, όπου εργάζεται ο άνθρωπος που ταυτοποιήθηκε πρώτος», διευκρινίζει το υπουργείο σε δελτίο Τύπου.

Προστίθεται ότι άλλοι 40 υπάλληλοι της εταιρείας έχουν βρεθεί ότι είχαν «στενή επαφή» με τον πρώτο ασθενή και θα υποβληθούν σήμερα σε εξετάσεις.

Τέταρτο κρούσμα στη Γαλλία

Το τέταρτο κρούσμα του νέου κοροναϊού επιβεβαιώθηκε στη Γαλλία. Πρόκειται για ηλικιωμένο κινέζο τουρίστα που βρίσκεται σε «σοβαρή κατάσταση», ανακοίνωσε χθες ο γενικός διευθυντής Υγείας Ζερόμ Σαλμόν .
Ο άνδρας που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Παρισιού ήλθε από την επαρχία Χουμπέι, όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα θύματα στην Κίνα και τώρα νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας, συμπλήρωσε ο Ζερόμ Σαλμόν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Κικίλιας: Υπάρχει σχέδιο δράσης

Η Ελλάδα διαθέτει σχέδιο δράσης για τον κοροναϊό, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο κοροναϊός να φτάσει στην Ελλάδα.

«Οπως μας λένε επιστήμονες, αυτή η πιθανότητα υπάρχει όπως υπήρχε για τις προηγούμενες εξάρσεις ιών, κοροναϊών ή άλλων, που έφτασαν από χώρες της Ανατολής στην Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Κικίλιας. Πρόσθεσε, πάντως, ότι ήδη υπάρχει σχέδιο δράσης.

«Υπάρχει ένα σχέδιο δράσης που συμπεριλαμβάνει το ΕΚΑΒ και το ΕΚΕΠΥ, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, τα νοσοκομεία και κυρίως τους ειδικούς επιστήμονες και γιατρούς», τόνισε.

Ο ίδιος κάλεσε να αφήσουμε την πληροφόρηση στους ειδικούς και υπογράμμισε ότι «ο πανικός είναι κακός σύμβουλος».

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024