Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ελλάδα παρουσιάζει τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ιαπωνία

Η Ελλάδα παρουσιάζει τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ιαπωνία

Διαδοχικές συναντήσεις της ελληνικής αποστολής στην ιαπωνική πρωτεύουσα

Διαδοχικές συναντήσεις με στελέχη της Ιαπωνικής κυβέρνησης είχαν τα μέλη της Ελληνικής κυβερνητικής αποστολής που επισκέπτεται την Ιαπωνική πρωτεύουσα από νωρίς το πρωί της Τρίτης 28 Ιανουαρίου. Στην αποστολή στο Τόκιο υπό τον Υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη συμμετέχουν: ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Τσακίρης, ο Υφυπουργός Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς, ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνούς Οικονομικής Διπλωματίας Γρηγόρης Δημητριάδης που είναι και πρόεδρος του Enterprise Greece.

Στο Ιαπωνικό Υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την υπηρεσία Φυσικών Πόρων και Ενέργειας, στο πλαίσιο ενημέρωσης της πολιτικής η ηγεσίας για τις Ελληνικές επενδυτικές ευκαιρίες στους τομείς αυτούς. Στην συνέχεια στο Υπουργείο Εξωτερικών ο Υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης συναντήθηκε με τον State Minister του Ιαπωνικού Υπουργείου Εξωτερικών Kenji WAKAMIYA. Στη συζήτηση τέθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες στην πορεία αναβίωσης των διμερών σχέσεων, ενώ ο κος Φραγκογιάννης ενημέρωσε τον ομόλογο του για την αλλαγή που έχει συντελεστεί στη χώρα μας μετά τις εκλογές του καλοκαιριού και τα αποτελέσματα που ήδη έχουν καταγραφεί από το κυβερνητικό έργο που έχει παραχθεί. Ο κος Φραγκογιάννης σημείωσε ότι στην Ελλάδα πλέον υπάρχει μια σταθερή κυβέρνηση με κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ορίζοντα τετραετιας χωρίς εκλογές, ενώ σημείωσε ότι η χώρα βρίσκεται στην αρχή ενός νέου αναπτυξιακού κύκλου που κάθε επενδυτής έχει συμφέρον να τοποθετηθεί.

Ο Ιάπωνας υπουργός από την πλευρά του έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το συνολικό πρόγραμμα της αποστολής που περιλαμβάνει σειρά στοχευμένων συναντήσεων με επιχειρήσεις μεγάλης επενδυτικής παρουσίας σε πολλές χώρες του πλανήτη και δήλωσε την ικανοποίηση της κυβέρνησης του για την πρωτοβουλία της Ελληνικής κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στο πλαίσιο ενίσχυσης των σχέσεων των δύο χωρών ο Ιάπωνας αξιωματούχος ενημέρωσε τον Κώστα Φραγκογιάννη για την πρόθεση της κυβέρνησης του να επισκεφτεί την Ελλάδα ειδικός απεσταλμένος για το δίκαιο της θάλασσας και της ελεύθερης ναυσιπλοΐας για την από κοινού συνεργασία των δύο χωρών. Ελλάδα και Ιαπωνία όπως είπε ο κος Kenji WAKAMIYA είναι οι δύο ηγέτιδες χώρες με τους μεγαλύτερους στόλους πλοίων και οφείλουν να θωρακίσουν τα κοινά συμφέροντα τους για ελεύθερες θαλάσσιες μεταφορές και εμπόριο. Ο Ιάπωνας υπουργός δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την συμφωνία μεταξύ ΕΕ – Ιαπωνίας για την εξάλειψη των δασμών. Απαντώντας ο Έλληνας Υπουργός ζήτησε το συντομότερο δυνατό να προχωρήσουν οι δύο χώρες στην υπογραφή της συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας.

Ο κος Φραγκογιάννης στην συζήτηση που διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, αναφέρθηκε στην μακρά και ιστορική σχέση των δύο χωρών, που φέτος κορυφώνεται με την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, το καλοκαίρι του 2020, και εξήγησε στον Ιάπωνα ομόλογο του ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της ΝοτιοΑνατολικής Μεσογείου αλλά και της Βαλκανικής χερσονήσου.

Η Ελληνική αποστολή πραγματοποίησε ακόμα συναντήσεις με στελέχη της Sumitomo Mitsui Banking Corporation και τον αναπληρωτή κυβερνήτη της Τράπεζας Nobuyuki KAWABATA, αλλά και με τον Kentaro SONOURA ειδικό συνεργάτη του Ιάπωνα πρωθυπουργού σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Το απόγευμα ο ΥΦΥΠΕΞ για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης και οι συνεργάτες του ήταν καλεσμένοι της Japan Bank of International Cooperation στη συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με πελάτες της που εκπροσωπούν τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στους τομείς ενέργειας, κατασκευών, ανανεώσιμων πηγών και διαχείρισης απορριμμάτων μεταξύ των οποίων είναι οι: Mitsui & Co, η Hitachi Zosen INOVA, η TEPCO, η ITOCHU και η BWSC.

Ο Υφυπουργός Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς έκανε μια ενδελεχή παρουσίαση έργων που μπορούν να αποτελέσουν επενδυτικές ευκαιρίες για τις εταιρείες αυτές, ενώ ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης παρουσίασε το πολιτικό περιβάλλον σταθερότητας που υπάρχει σήμερα στη χώρα μας και τις ιδιαίτερα θετικές προοπτικές που ανοίγονται. Ο πρόεδρος του Enterprise Greece που είναι και Γενικός Γραμματέας Διεθνούς Οικονομικής Διπλωματίας, Γρηγόρης Δημητριάδης, ενημέρωσε τους παριστάμενους ότι η μεγάλη μεταρρύθμιση που έχει γίνει στο Υπουργείο Εξωτερικών με την ενσωμάτωση του Enterprise Greece αποτελεί την πύλη επικοινωνίας με την Ελληνική κυβέρνηση, ενώ τους παρουσίασε και τις δυνατότητες One stop Shop και Fast Track που προσφέρει ο Οργανισμός.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024