Ότι το σεξ μάς ανεβάζει τη διάθεση το ξέραμε. Αυτό όμως που δεν γνωρίζαμε είναι ότι η αίσθηση ευχαρίστησης, γαλήνης και πληρότητας που νιώθουμε μετά την σεξουαλική επαφή διαρκεί 48 ώρες.

Έρευνα

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα στις ΗΠΑ μελέτησαν για πρώτη φορά την επίδραση που έχει το σεξ τόσο στην ψυχολογία όσο και στη σχέση των ζευγαριών. Για τις ανάγκες της έρευνας παρατήρησαν 214 νιόπαντρα ζευγάρια, ζητώντας από όλους τους συντρόφους να κρατήσουν ένα «ημερολόγιο του σεξ» για 14 ημέρες.

Οι συμμετέχοντες όφειλαν να καταγράφουν στο ημερολόγιο πόσες φορές έκαναν έρωτα στο διάστημα αυτό, ενώ παράλληλα καλούνταν να αξιολογήσουν πόσο ικανοποιημένοι αισθάνονταν τη δεδομένη στιγμή με τη σεξουαλική τους ζωή, τη σχέση τους με τον σύντροφο και τον γάμο τους.

Την ίδια αξιολόγηση κλήθηκαν να επαναλάβουν και έξι μήνες αργότερα. Η πλειονότητα των ζευγαριών ομολόγησε ότι στο διάστημα των δύο εβδομάδων είχε κάνει συνολικά τέσσερις φορές σεξ, με όλους τους συντρόφους να αναφέρουν ότι το αίσθημα της ικανοποίησης που τους προκαλούσε η επαφή (οι επιστήμονες το αποκάλεσαν λάμψη του σεξ) διαρκούσε για δύο ημέρες.

Από τα ημερολόγια των συμμετεχόντων οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσοι σύντροφοι δήλωναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι μετά την επαφή, εμφανίζονταν το ίδιο ικανοποιημένοι και από τον γάμο τους 6 μήνες μετά.

Αποτελέσματα έρευνας

«Η έρευνα είναι σημαντική, διότι δείχνει ότι το τακτικό σεξ μπορεί να κρατήσει ενωμένο ένα ζευγάρι. Οι σύντροφοι που ανέφεραν υψηλά επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης 48 ώρες μετά την επαφή εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από τη σχέση τους αρκετούς μήνες αργότερα», σχολίασε η επικεφαλής της έρευνας και καθηγήτρια Ψυχολογίας, Δρ. Andrea Meltzer.Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση «Psychological Science».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr