Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξάνθη – ΟΦΗ 2-2 : Ενα σπρώξιμο, ένας βαθμός

Ξάνθη – ΟΦΗ 2-2 : Ενα σπρώξιμο, ένας βαθμός

Ο ΟΦΗ με τον τρομερό Φιγκεϊρέδο (2 γκολ) κυριάρχησε στην Ξάνθη, προηγήθηκε δύο φορές, αλλά ισοφαρίστηκε στο φινάλε, με γκολ που ο διαιτητής Παπαδόπουλος μέτρησε, παρότι ο Κάστρο έσπρωξε μπροστά του τον Κοροβέση!

Αναμέτρηση για… γερά νεύρα στην Ξάνθη, με τον ΟΦΗ να προηγείται δυο φορές, όμως τους Ακρίτες να βρίσκουν την απάντηση και να ισοφαρίζουν στις καθυστερήσεις σε 2-2, με γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει.

Μπορεί η ομάδα της Κρήτης να κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, να προηγήθηκε δυο φορές με σκόρερ των Φιγκεϊρέδο, όμως μια… περίεργη απόφαση του διαιτητή Παπαδόπουλου στις καθυστερήσεις της στέρησε ένα σημαντικό τρίποντο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, στο 90+2 ο Φοσέ κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα εν μέσω παραπόνων, καθώς έχει προηγηθεί καθαρό σπρώξιμο του Κάστρο πάνω στον Κοροβέση. Ο Παπαδόπουλος πήγε στο VAR, έλεγξε τη φάση και όλως περιέργως έκρινε πως το γκολ είναι ορθό.

Πάντως, το μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού δεν χαρακτηρίστηκε από την ίδια… ένταση. Στο πρώτο μέρος, οι φιλοξενούμενοι είχαν τα ηνία του αγώνα και βρέθηκαν μια ανάσα από το γκολ στο 21′ όταν ο Παπαδόπουλος καταλόγισε πέναλτι υπέρ των Κρητικών.

Παρόλα αυτά, ο Νέιρα γλίστρησε στην εκτέλεση και εξαιτίας της διπλής επαφής της μπάλας στα πόδια του, το γκολ ακυρώθηκε! Ότι δεν κατάφερε να κάνει, όμως, ο Αργεντινός, το πέτυχε ο Φιγκεϊρέδο λίγη ώρα αργότερα. Στο 36′ ο ΟΦΗ κερδίζει ακόμη ένα πέναλτι μετά από παράβαση του Σόσα, με τον Πορτογάλο να είναι εύστοχος από την άσπρη βούλα.

Ο ρυθμός έπεσε ακόμα περισσότερο στο δεύτερο μέρος, η Ξάνθη αδυνατούσε να βρει κενούς διαδρόμους και το ο χρόνος κυλούσε υπέρ των Κρητικών. Παρόλα αυτά, σε μια ανύποπτη φάση ο Μπαξεβανίδης έκανε τη σέντρα, η μπάλα πέρασε απ’ όλους, ο Κασάδο κατέβασε και σούταρε μέσα από την περιοχή για να μπει στην πορεία του σουτ ο Φοσέ και να ισοφαρίσει στο 1-1 (84′).

Η χαρά των γηπεδούχων, όμως, κράτησε για μόλις τρία λεπτά, αφού ο Φιγκεϊρέδο έβαλε και πάλι μπροστά τον ΟΦΗ με εύκολο πλασέ. Όλα έδειχναν πως οι φιλοξενούμενοι θα αποδράσουν με το διπλό, όμως Φόσε και… Παπαδόπουλος δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη.

Στο 90′ + 2′ από εκτέλεση φάουλ από αριστερά, ο Κάστρο πήρε την κεφαλιά, πετάχτηκε στη μικρή περιοχή ξανά ο Φοσέ και διαμόρφωσε το τελικό 2-2, όμως είχε προηγηθεί φάουλ του Κάστρο στον Κοροβέση. Η φάση ελέγχθηκε κανονικά, ο ρέφερι πήγε στο VAR, όμως δεν έκρινε καμία παράβαση με το γκολ να μετρά κανονικά.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024