Εντοπίστηκαν οι έξι εκδρομείς που είχαν χαθεί στο χιονισμένο φαράγγι της Ίμπρου στην Κρήτη.
Αντί να χαρούν την ομορφιά του φαραγγιού μπήκαν σε περιπέτειες καθώς έχασαν τον προσανατολισμό τους.
Σύμφωνα με το cretapost, οι 6 Έλληνες (3 γυναίκες και 3 άνδρες) που ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους, κάλεσαν γύρω στις 4 το απόγευμα την Πυροσβεστική, μέσω του αριθμού 112 .
Οι 6 άνδρες της Πυροσβεστικής που βρίσκονταν καθ ‘οδόν και αναμενόταν να φτάσουν στην περιοχή στις 19.30- 20.00 το βράδυ, ήρθαν αντιμέτωποι με μία δυσκολία που δεν είχαν υπολογίσει καθώς το στίγμα που έδωσαν οι 6 εκδρομείς ήταν λανθασμένο.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενισχύθηκαν με ακόμη 6 άτομα, από την 3η ΕΜΑΚ, και προσέγγισαν εκ νέου το σημείο όπου βρίσκονταν στα ορεινά των Σφακίων.
Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, Νίκο Λαγουδάκη, οι εκδρομείς, είναι καλά στην υγεία τους, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή κι ενώ το σκοτάδι είχε πέσει για τα καλά, με ότι αυτό συνεπαγόταν για τη μεγάλη επιχείρηση που έχει στήσει η Πυροσβεστική από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου.
Eίναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι άναψαν και φωτιά για να ζεσταθούν έως ότου τους προσεγγίσουν οι πυροσβέστες.
Τελικά λίγο μετά τις 9 το βράδυ οι 6 Έλληνες εντοπίστηκαν για να ξεκινήσει η διαδικασία της επιστροφής τους
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων