Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος Ελλήνων-Τούρκων χάκερ: Οι αποκαλύψεις των Anonymous και οι αντιδράσεις των γειτόνων

Πόλεμος Ελλήνων-Τούρκων χάκερ: Οι αποκαλύψεις των Anonymous και οι αντιδράσεις των γειτόνων

Ανέφεραν πως δεν υπάρχει πόλεμος με τους Έλληνες.

Στα… πληκτρολόγια βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα Τούρκοι και Έλληνες χάκερ με τους μεν να απαντούν στις επιθέσεις των δε.

Το απόγευμα της Παρασκευής οι Anonymous Greece δημοσίευσαν τα στοιχεία των Τούρκων χάκερ.

Αποκαλύψεις Anonymous Greece

Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωση σημειώνουν: Όπως είπαμε σας δίνουμε παρακάτω τα πραγματικά στοιχεία των Τούρκων «χακερς», του admin των Aslan Neferler Tim και του recruiter των Anka Neferler Tim, οι οποίοι επιτέθηκαν στις ιστοσελίδες της χώρας μας.

Η έδρα των χάκερς είναι η Άγκυρα όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα που ανάρτησαν οι Anonymous Greece.

Από την πλευρά τους οι Τούρκοι χάκερ μιλώντας στον Ant1 κάλεσαν την ελληνική πλευρά να σταματήσει.

Τούρκοι χάκερ: Σταματήστε να αντιτίθεστε στη χώρα μας

«Απευθυνόμαστε στην ελληνική κυβέρνηση. Σταματήστε να αντιτίθεστε στη χώρα μας που είναι ο πιο κοντινός σας γείτονας. Εάν υπάρχουν στενές γειτονικές σχέσεις, εάν κάνετε εμπόριο με εμάς και αναγνωρίσετε τα δικαιώματα της χώρας μας θα είναι πολύ πιο χρήσιμο. Συγχαίρουμε την Ιταλία που το κατάλαβε και πλέον μπορούμε να συναντηθούμε σε ένα κοινό έδαφος», ανέφεραν προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει πόλεμος με τους Έλληνες. Όταν υπάρχουν επιθέσεις εναντίον της χώρας μας, είναι καθήκον μας να ανταποκριθούμε».

Πώς μας «επιτέθηκαν» οι τούρκοι χάκερ

Ο κ. Κασίμης πάντως έκανε λόγο για επιθέσεις χαμηλής επικινδυνότητας.

«Με τις εν λόγω επιθέσεις δεν μπορούν να υποκλέψουν ευαίσθητες πληροφορίες μέσα από αυτές» τονίζει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για «ακίνδυνες» επιθέσεις διανεμημένες από πολλούς υπολογιστές ταυτόχρονα, προς έναν server.

Οι χάκερ αγοράζουν πολλές διευθύνσεις IP και χτυπούν ταυτόχρονα κάποιον server με σκοπό να δημιουργήσουν συνωστισμό επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βγαίνει εκτός λειτουργίας.

«Είναι επιθέσεις χαμηλής επικινδυνότητας, οι οποίες το μόνο που κάνουν είναι να δρομολογούν ψεύτικο traffic, ψεύτικη κίνηση στις κρατικές ιστοσελίδες με αποτέλεσμα να μην είναι αυτές ορατές» εξηγεί ο κ. Κασίμης.

Είναι ένας πόλεμος κυριαρχίας

«Είναι ένας άτυπος κυβερνοπόλεμος. Στην προκειμένη περίπτωση είχαμε επιθέσεις που γίνονται καθαρά για λόγους κυριαρχίας. Το γνωρίζουν οι Τούρκοι ότι αυτές οι επιθέσεις είναι χαμηλού ρίσκου και δεν μπορούν να προκαλέσουν επιβλαβείς ζημιές στη χώρα» δήλωσε στον Realfm 97,8 ο ειδικός κυβερνοασφάλειας Γιάννης Μαλτέζος με αφορμή την επίθεση Τούρκων χάκερ σε κυβερνητικές ιστοσελίδες.

«Επειδή το παρακολουθώ όμως 24ωρες το ζήτημα, στις 5:00 το πρωί ενημερώθηκα για ένα tweet που έκανε ένα ηγετικό στέλεχος της ομάδας, από τον ψεύτικο λογαριασμό που διατηρεί στο twitter και έγραφε συγκεκριμένα ότι τώρα ξεκινάει ο πραγματικός κυβερνοπόλεμος. Έχουν φτιάξει μάλιστα και ένα μιλιταριστικό βιντεάκι»πρόσθεσε ο κ. Μαλτέζος.

Επισήμανε επίσης ότι «στην συγκεκριμένη περίπτωση όπως και στην προηγούμενη επίθεση στη σελίδα της ΕΥΠ δεν είχαμε μία καθεαυτού επίθεση hacking, ήταν μία απλή επίθεση, στέλνοντας πάρα πολλά πακέτα δικτύου στη σελίδα και ο server που κρατάει τη σελίδα, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στα αιτήματα. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε και άθελά μας».

Τέλος ο ειδικός τόνισε πως «οι Τούρκοι έχουν ένα κόστος από μηδέν ευρώ έως 400 δολάρια και για να πάρεις αντίμετρα ασφαλείας είναι κάτι που θα κοστίσει πάρα πολύ. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε παραβίαση προσωπικών δεδομένων ούτε κάποιου πληροφοριακού συστήματος».

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024