Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φόρμουλα για τακτοποίηση δασικών αυθαιρέτων

Φόρμουλα για τακτοποίηση δασικών αυθαιρέτων

«ΤΑ ΝΕΑ» παρουσιάζουν τους βασικούς άξονες του νέου σχεδιασμού για τις «οικιστικές πυκνώσεις» n Αφορά 1.000.000 ιδιοκτήτες σε όλη την Ελλάδα που έχουν κτίσματα σε δάση θα μπορούν να υποβάλλουν τις αντιρρήσεις τους στη διαδικασία αναρτήσεων

Στην κατάργηση της έννοιας των «οικιστικών πυκνώσεων» προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Περιβάλλοντος. Ετσι, στις περιοχές όπου υπάρχουν δασικά αυθαίρετα – και είχαν εξαιρεθεί από την ανάρτηση των δασικών χαρτών – θα γίνει κανονικά η ανάρτηση και θα ακολουθεί η διαδικασία των αντιρρήσεων.

Παράλληλα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, από το υπουργείο αναζητείται μια φόρμουλα προκειμένου τα αυθαίρετα κτίσματα που βρίσκονται στις λεγόμενες «οικιστικές πυκνώσεις» να ενταχθούν – υπό προϋποθέσεις – σε ειδικές ρυθμίσεις. Με τα έως τώρα στοιχεία, η σκέψη είναι οι ρυθμίσεις να κινούνται στο πνεύμα αυτών που προβλέπονται από τον νόμο για την τακτοποίηση αυθαιρέτων.

«ΤΑ ΝΕΑ» παρουσιάζουν τους βασικούς άξονες του νέου σχεδιασμού για τις «οικιστικές πυκνώσεις». Το θέμα αφορά χιλιάδες ιδιοκτήτες σε όλη την Ελλάδα που έχουν κτίσματα (ο αριθμός τους εκτιμάται ότι είναι κοντά στο ένα εκατομμύριο) σε δάση και δασικές εκτάσεις. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνεται (με μια σειρά από άλλα θέματα, όπως είναι για παράδειγμα η Ψηφιακή Τράπεζα Γης) σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

  • Ποιους αφορά το σχέδιο για τις οικιστικές πυκνώσεις
  • Πότε θα παρουσιασθεί ο νέος σχεδιασμός
  • Ποια κτίρια εξαιρούνται από τη ρύθμιση

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση τα ΝΕΑ που κυκλοφορεί

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024