Παραιτήθηκε από την ηγεσία των «Πέντε Αστέρων» ο Ντι Μάιο – «Η στιγμή της επανίδρυσης»
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, ανακοίνωσε επίσημα, το απόγευμα της Τετάρτης, την παραίτησή του από την ηγεσία των Πέντε Αστέρων
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, ανακοίνωσε επίσημα, το απόγευμα της Τετάρτης, την παραίτησή του από την ηγεσία των Πέντε Αστέρων.
«Για τα Πέντε Αστέρια έφτασε η στιγμή της επανίδρυσης. Τα τελευταία δέκα χρόνια αλλάξαμε πολλά, αλλά τώρα πρέπει να ζήσουμε την περίοδο αυτή, με ελπίδα και αυτοπεποίθηση» τόνισε ο Ντι Μάιο.
«Δεν μπορούν να μας κρίνουν μετά από μόλις είκοσι μήνες διακυβέρνησης. Πρέπει να κριθούμε ύστερα από την ολοκλήρωση της νομοθετικής περιόδου, η οποία διαρκεί πέντε χρόνια», πρόσθεσε.
Ο Ντι Μάιο αναγνώρισε ότι μέρος των ψηφοφόρων των πεντάστερων μπορεί να απογοητεύθηκε, αλλά πρόσθεσε ότι «οι ουσιαστικές αλλαγές δεν γίνονται μέσα σε λίγους μήνες». Κατηγόρησε, δε, μέρος των στελεχών του κινήματός του ότι «πολλές φορές εργάσθηκαν με κύριο στόχο την προβολή τους».
«Ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε ο εφιάλτης των πολιτικών και οικονομικών αναλυτών», υπογράμμισε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών. Δήλωσε, επίσης, ότι «το κίνημά του θα συνεχίσει να αποτελεί μια βασική πυξίδα για τους πολίτες» και ότι «η πορεία των Πέντε Αστέρων είναι μακρά, και προβλέπει την διαρκή ανάπτυξή του».
Οι αναλυτές, όμως, υπογραμμίζουν ότι η παραίτηση του Ντι Μάιο οφείλεται στην συνεχή μείωση των ποσοστών των Πέντε Αστέρων και στην πιθανή κατακόρυφη πτώση των ποσοστών τους, στις τοπικές εκλογές στις περιφέρειες της Καλαβρίας και της Εμίλια Ρομάνια, την ερχόμενη Κυριακή.
Θα πρέπει να διαπιστωθεί, τώρα, αν το κίνημα που ίδρυσε ο ηθοποιός Μπέπε Γκρίλο θα καταφέρει πράγματι να ανανεωθεί και να ανακόψει την φθίνουσα πορεία, στην οποία βρίσκεται τους τελευταίους μήνες.
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)









![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)


![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)

![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)










![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442