Η κτηματαγορά αποχαιρέτησε το 2019 με άνοδο στις τιμές των κατοικιών κατά 6,5% και με τη μέση τιμή πώλησης να έχει διαμορφωθεί στα 1.519 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο

Αλλάζει ο χάρτης της κτηματαγοράς, με τις τιμές να τραβούν την ανηφόρα στα προάστια της πρωτεύουσας, στη Θεσσαλονίκη και στις μεγάλες πόλεις σε αντίθεση με το κέντρο της Αθήνας, όπου η αγορά μπαίνει σε φάση διόρθωσης. Στην καρδιά του Λεκανοπεδίου οι τιμές πώλησης των ακινήτων κατέβασαν ταχύτητα μετά το ξέφρενο ράλι ανόδου της τελευταίας διετίας που προκάλεσε κυρίως η μόδα του Airbnb. Τα στοιχεία της αγοράς δείχνουν ότι στο τελευταίο τρίμηνο του 2019 οι τιμές των κατοικιών στο κέντρο της Αθήνας αυξήθηκαν κατά 10,7% όταν στο τρίτο τρίμηνο έτρεχαν με ρυθμό 25,3% και στο δεύτερο τρίμηνο το κοντέρ έγραψε αύξηση των τιμών 30,9% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Με μικρότερο ρυθμό αυξήθηκαν οι τιμές πώλησης των κατοικιών και στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, ενώ αντίθετα την ανηφόρα έχουν πάρει οι τιμές πώλησης των ακινήτων στον Πειραιά και στα δυτικά προάστια, στοιχείο που δείχνει ότι στο ραντάρ των επενδυτών βρίσκονται τώρα και τα ακίνητα στις λεγόμενες «λαϊκές» συνοικίες. Τη μεγαλύτερη όμως αύξηση σε όλη τη χώρα σημείωσαν οι τιμές των κατοικιών στη Θεσσαλονίκη. Με άνοδο της τάξης του 32,1% τα διαμερίσματα στη συμπρωτεύουσα πωλούνται κατά μέσο όρο 1.416 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, όταν τον Δεκέμβριο του 2018 ήταν 1.071 ευρώ το τετραγωνικό.

  • Τι αλλάζει στην πώληση κατοικιών στο κέντρο της Αθήνας
  • Που βασίζεται η εκτίμηση ότι θα διατηρηθεί η ανοδική τάση των τιμών
  • Ποια περιοχή έχει τη μεγαλύτερη αύξηση τις τιμές των κατοικιών

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση τα ΝΕΑ της Τετάρτης που κυκλοφορεί

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr