«Η υπόθεση δεν συνδέεται με τη διαδικασία στην ΕΕΑ αφού εξετάζονται διαφορετικής φύσεως θέματα» δήλωσε στον ΣΠΟΡ ΦΜ ο Γιώργος Δημητρίου «καταρρίπτοντας» τους «μύθους» για την «σωτηρία» της Ξάνθης!

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και η αλήθεια, η πραγματική όχι η… εξυγιαντική πάντα λάμπει!

Ξεσάλωσαν από χθες τα… εξυγιαντικά ΜΜΕ τονίζοντας εμμέσως πλην σαφώς πως την γλίτωσε η Ξάνθη για όλη την υπόθεση με πρόστιμο. Πως έτσι αποφάσισε ο Δημητρίου, πως αυτό εισηγείται και πως από την στιγμή που αυτό θα συμβεί στην Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ είναι δεσμευτικό και για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού! Μιλάμε για προπαγάνδα από τα… lidl.

Γράφτηκαν και ειπώθηκαν «μύθοι» γύρω από τον Δημητρίου με στόχο να δημιουργήσουν κλίμα πως σώζεται η «δική τους» Ξάνθη.

Ο Γιώργος Δημητρίου όμως, εισηγητής στην Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ τους διέσυρε!

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ ΦΜ ξεκαθάρισε τα πράγματα και για τους… εξυγιαντές. Έτσι για να μην μπερδεύονται τα παιδιά. Καμία σχέση, είπε η Επιτροπή Αδειοδότησης με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Είπε πως αυτός εισηγήθηκε την ανάκληση της άδειας της ακριτικής ομάδας και πως σε περίπτωση που γίνει δεκτή θα επιβληθεί πρόστιμο 150-200 χιλιάδες ευρώ. Γιατί αυτό προβλέπεται μόνο, κακώς όπως τόνισε ότι υπάρχει τέτοια παρατυπία με ψευδή στοιχεία!

Επεσήμανε, το αυτονόητο, πως η υπόθεση δεν συνδέεται με τη διαδικασία στην ΕΕΑ αφού εξετάζονται διαφορετικής φύσεως θέματα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την εισήγησή του: «Η Ξάνθη κλήθηκε ενώπιον της επιτροπής αδειοδότησης, στην οποία παρεμπιπτόντως ούτε προεδρεύω και ούτε έχω κάποιον αντίστοιχο ρόλο. Είμαι εισηγητής ως διευθυντής αδειοδότησης της ΕΠΟ. Κλήθηκε λόγω υποβολής λόγων ανακριβών ή παραπλανητικών στοιχείων, όπως αναφέρει το σχετικό εδάφιο. Δεν προέκυψε λόγω της διαδικασίας στην ΕΕΑ, καμία σχέση.

Υπήρξαν καταγγελίες με σχετικά αποδεικτικά στοιχεία, όπου προέκυπτε ότι τα στοιχεία μέσω των οποίων λήφθηκε η άδεια δεν ήταν ακριβή. Ενεργοποιήθηκε το σχετικό εδάφιο του κανονισμού, το οποίο γίνεται από εμένα.

Υπέβαλα εισήγηση περί ανάκλησης της άδειας. Η καταγγελία γίνεται σε εμένα. Εξετάζεται η βασιμότητα των στοιχείων και εφόσον προκύψει η αλήθεια των στοιχείων, όπως και έγινε, θα πρέπει να εκκινηθεί η διαδικασία.

Εκδικάστηκε χτες η υπόθεση και έκανα την εισήγησή μου για ανάκληση της άδειας. Έχω διαβάσει τερατώδη πράγματα. Η εισήγηση έγινε για θέμα υποβολής ψευδών ή ανακριβών στοιχείων. Καμία σχέση δεν έχει με εταιρείες, μετοχολόγια κλπ, που δεν αφορούν τη Διεύθυνση αδειοδότησης. Είναι απόρρητα τα στοιχεία».

Για το πώς ξεκίνησε η διαδικασία: «Είχα μια καταγγελία και εκκίνησα τη διαδικασία, την εξέτασα την καταγγελία . Προφανώς αυτό που έκανε την καταγγελία γνωρίζει τα στοιχεία. Δεν μπορώ να πω ποιος έκανε την καταγγελία.

Είτε εντός της ημέρας ή αύριο θα βγει η απόφαση, βάσει εμπειρίας μπορώ να πω. Δεν μπορώ να δεσμευτώ για το πότε, διότι βαίνει από ανεξάρτητη επιτροπή. Δεν είναι μυστική η σύνθεση της, αλλά δεν θα ήταν καλό να μπούμε σε αυτήν τη διαδικασία.

Η ποινή που προβλέπεται βάσει κανονιστικού πλαισίου είναι 150 χιλ. μέχρι 200 χιλ. ευρώ. Διάβασα κι άλλα μυθεύματα. Δεν εισηγήθηκα την επιβολή προστίμου, ουδέποτε συνέβη αυτό. Εισηγήθηκα την ανάκληση της άδειας βάσει του κανονιστικού πλαισίου.

Η προβλεπόμενη ποινή είναι πρόστιμο. Κι αν θέλετε να σας πω την άποψή μου, προφανώς και διαφωνώ, διότι είναι σαν να επιβραβεύει κάποιος την παρατυπία. Μπορούν δηλαδή οι ομάδες να εφεξής να φέρνουν σωρηδόν ψευδή στοιχεία και να μην έχουνε τις προβλεπόμενες ποινές, δηλαδή το μείον έξι ή οποιαδήποτε άλλη και ετεροχρονισμένα να τους επιβάλλεται πρόστιμο.

Σαφώς και είναι… ελαφριά ποινή. Παλιότερα, υπήρχε η ίδια ποινή με την αρχική. Είτε υποβιβασμός ή μείον έξι».

Για το αν σχετίζεται με την διαδικασία στην ΕΕΑ: «Δεν έχει να κάνει με την έρευνα της ΕΕΑ. Εισηγούμαστε την ποινή για ανακριβή στοιχεία, το ψευδή στοιχεία είναι πιο βαρύ. Η διαδικασία αφορά την υποβολή ανακριβών στοιχείων και τίποτε άλλο. Η διαδικασία στην ΕΕΑ αφορά διαφορετικής φύσεως θέματα, απ’ όσων γνωρίζω. Δεν υπάρχει στο κανονιστικό πλαίσιο της αδειοδότησης σχετικό πλαίσιο για την πολυιδιοκτησία, δεν έχει αποτρεπτικές διατάξεις».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr