Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκική μαγκιά : Αν βρούμε φυσικό αέριο στο οικόπεδο «8» θα το μοιραστούμε

Τουρκική μαγκιά : Αν βρούμε φυσικό αέριο στο οικόπεδο «8» θα το μοιραστούμε

Στο οικόπεδο «8» οι Τουρκοκύπριοι είναι συνιδιοκτήτες και έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους Ελληνοκύπριους, αποφάσισε με… τον τσαμπουκά της η Τουρκία.

Στο οικόπεδο «8» οι Τουρκοκύπριοι είναι συνιδιοκτήτες και έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους Ελληνοκύπριους, αποφάσισε με… τον τσαμπουκά της η Τουρκία.

«Στο πλαίσιο των αδειοδοτήσεων… »

Οπως προκύπτει από την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, το γεωτρύπανο Γιαβούζ έφτασε στο οικόπεδο «8» («τεμάχιο» G) νοτίως της Κύπρου την περασμένη Παρασκευή για να ξεκινήσει την τρίτη του γεώτρηση.

Στην ανακοίνωσή του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι αναφέρεται η Τουρκία ενεργεί στο πλαίσιο των αδειοδοτήσεων που έδωσε η «κυβέρνηση» της «τδβκ», το έτος 2011, στην τουρκική εταιρεία πετρελαίου.

Σε αυτό το «τεμάχιο» οι Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι είναι επίσης συνιδιοκτήτες, έχουν τουλάχιστον τα ίδια δικαιώματα όπως και οι Ελληνοκύπριοι, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην περίπτωση που εδώ βρεθεί πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, οι δύο πλευρές θα διαμοιραστούν και τα έσοδά του, τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι, σε αυτό το πλαίσιο, η πρόταση που υπέβαλαν στις 13 Ιουλίου του 2019 οι «Τουρκοκυπριακές αρχές» για δίκαιο διαμοιρασμό των πηγών φυσικών αερίου και των εσόδων τους εξακολουθεί να ισχύει και αποτελεί σημαντική ευκαιρία για λύση.

Επίθεση στην ΕΕ

Το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι η ΕΕ έχει μείνει σιωπηλή από το 2003 απέναντι στην παραβίαση των δικαιωμάτων της χώρας μας και των Τουρκοκυπριων στην ανατολική Μεσόγειο.

Σε καμιά ανακοίνωσή της δεν αναφέρθηκε στους Τουρκοκύπριους και αγνόησε την ύπαρξη και τα δικαιώματά τους.

Η ΕΕ ως προτεραιότητά της πρέπει να τερματίσει την πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών η οποία υπό τον μανδύα της αλληλεγγύης απέχει από την πραγματικότητα και είναι προκατειλημμένη.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ καταλήγει: Κανείς να μην έχει αμφιβολία ότι θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και στον νότο μέχρι να τεθούν υπό εγγύηση τα δικαιώματά τους επί των φυσικών πόρων του νησιού και να ιδρυθεί μηχανισμός στο πλαίσιο της πρότασης της 13ης Ιουλίου 2019.

Sports in

Στην Ολλανδία ο Ελ Κααμπί – Μπαίνει από αύριο στις προπονήσεις

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έφτασε στην Ολλανδία προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία. Και ο Ολυμπιακός συνεχίζει…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024