Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0

Η Λίβερπουλ έστω και δύσκολα επικράτησε με σκορ 2-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τα γκολ των Φαν Ντάικ (14') και Σαλάχ (93'). «Κάστρο» έχει γίνει το Άνφιλντ,

Η Λίβερπουλ έστω και δύσκολα επικράτησε με σκορ 2-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τα γκολ των Φαν Ντάικ (14′) και Σαλάχ (93′). «Κάστρο έχει γίνει το «Άνφιλντ», έχει ξεπεράσει τις 1000 μέρες όντας αήττητη η Λίβερπουλ στην έδρα της!

Οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης σχεδόν σε όλο το ματς, αλλά στα τελευταία λεπτά η Γιουνάιτεντ υπήρξε απειλητική ουκ ολίγες φορές και πίεσε για την ισοφάριση.

Αλλά στο 93′ ο Μοχάμεντ Σαλάχ «σφράγισε» τη νίκη στο σπουδαίο ντέρμπι και η Λίβερπουλ… εκτοξεύτηκε στους 64 βαθμούς. Τίποτα δεν την σταματά πλέον! +16 από τη Μάντσεστερ Σίτι και +19 από τη Λέστερ και με ματς λιγότερο για την αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Όσον αφορά το ματς, η Λίβερπουλ τελείωσε το ματς με 16 τελικές στο σύνολο και είχε τον απόλυτο έλεγχο σχεδόν σε όλο το ματς. Η Γιουνάιτεντ είχε δύο καλά διαστήματα στον αγώνα. Ουσιαστικά στα τέλη των δύο ημιχρόνων, δηλαδή 35′-45′ και 75′-90′. Εκεί η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ είχε τις ευκαιρίες της, απείλησε τη Λίβερπουλ, αλλά δεν κατάφερε να βάλει κάποιο γκολ.

Η καλύτερη στιγμή της Γιουνάιτεντ καταγράφηκε στο 41′, με τον Μαρσιάλ να κάνει το γύρισμα για τον Περέιρα, αλλά ο τελευταίος προ κενής εστίας δεν κατάφερε να βάλει την προβολή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Το μοναδικό γκολ του πρώτου ημιχρόνου επετεύχθη στο 14′, όταν ο Αλεξάντερ-Άρνολντ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Φαν Ντάικ νίκησε τους πάντες στον αιθέρα και έκανε το 1-0!

Στο β’ μέρος η Λίβερπουλ ξεκίνησε πολύ δυνατά, είχε δοκάρι με τον Χέντερσον στο 49′ με εκπληκτικό μακρινό σουτ, αλλά δεν «σφράγισε» τη νίκη. Η Γιουνάιτεντ πίεσε στο τελευταίο τέταρτο, έκανε το ματς… ροντέο, ωστόσο, στο φινάλε μίλησε η ψυχή του Σαλάχ. Ο Άλισον έκανε το βολέ, βρήκε με τη μία τον Αιγύπτιο, ο οποίος έκανε την κούρσα της ζωής του. Απέφυγε τα μαρκαρίσματα, πλάσαρε σωστά τον Ντε Χέα και… 2-0!

Αυτό ήταν. Η Λίβερπουλ ετοιμάζεται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 30 ολόκληρα χρόνια!

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024