Ως θετικό στοιχείο χαρακτηρίζουν πηγές της ελληνικής κυβέρνησης το γεγονός ότι η Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη επιβεβαίωσε την προσήλωση στην εξεύρεση πολιτικής λύσης για το θέμα

Ως θετικό στοιχείο χαρακτηρίζουν πηγές της κυβέρνησης το γεγονός ότι η Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη επιβεβαίωσε την προσήλωση στην εξεύρεση πολιτικής λύσης για το θέμα.

Με τη λήξη της Διάσκεψης, κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι αναλόγως θετική είναι και η δέσμευση όλων των συμμετεχόντων για τήρηση του εμπάργκο όπλων.

Τονίζουν, πάντως, ότι η επίσημη τοποθέτηση της ελληνικής κυβέρνησης θα γίνει τη Δευτέρα, μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, στο οποίο θα συμμετάσχει ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Εκεί, αναμένεται να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τα αποτελέσματα της Διάσκεψης.

Η δήλωση Μάας

Σημειώνεται πως οι ηγέτες που συναντήθηκαν στο Βερολίνο για το λιβυκό ζήτημα δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν την πολιτική διαδικασία με συγκρότηση πολυμερούς επιτροπής για τον συντονισμό των δράσεων στη Λιβύη. Υπήρξε μάλιστα και μια δήλωση με ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς σύμφωνα με τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας, «θα κληθούν να συμμετάσχουν και κράτη που δεν εκπροσωπήθηκαν στη Διάσκεψη του Βερολίνου».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr