Φίλης κατά Κεραμέως

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, αν και το ενδιαφέρον ήταν στο ότι για πρώτη φορά εφαρμόζεται η διασύνδεση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ με την αξιολόγησή τους, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης επέλεξε να «σηκώσει» μια διάταξη που αφορά την αναγνώριση πτυχίων και προσόντων που έχουν αποκτηθεί στο εξωτερικό, ή από ιδρύματα του εξωτερικού, προκειμένου κάποιος να προσληφθεί στη δημόσια εκπαίδευση.

Ακούγοντας τον προκάτοχό της να τη «στολίζει» με διάφορα, τύπου «υπηρετείτε τους κολεγιάρχες» και άλλα συναφή, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως πέρασε στην «αντεπίθεση».

Αφού αποκάλυψε πως οι Βρυξέλλες μάς έχουν στείλει προειδοποιητική επιστολή για παράβαση του ενωσιακού δικαίου και γι’ αυτό και απαιτείται η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, θύμισε στον ΣΥΡΙΖΑ τα έργα και τις ημέρες του στο Παιδείας, καθώς – σύμφωνα με την Κεραμέως – μέχρι το 2018 έκαναν ακριβώς αυτό που εισηγείται σήμερα η ΝΔ και για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, τάχα επαναστατεί! Η υπουργός παρουσίασε μάλιστα και ΦΕΚ για προσλήψεις επί ΣΥΡΙΖΑ με τα κριτήρια που σήμερα στηλιτεύουν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr