Ο σεφ που σέρβιρε πιάτα 350 δολαρίων, μαγειρεύει για παιδιά σε σχολεία
Οι «πελάτες» μου πλέον «είναι πέντε χρονών, έχουν τέσσερα δόντια και μόνο δέκα λεπτά για να φάνε» λέει ο ίδιος
Ο Νταν Τζούστι ήταν επικεφαλής σεφ στο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο της Δανίας, το Noma, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως «το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο».
Ο Νταν έφτιαχνε ευφάνταστα πιάτα χρησιμοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες, τα οποία χρεωνόντουσαν πάνω από 350 δολάρια του άτομο.
Ωστόσο, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα του. Σήμερα, έχει εταιρεία η οποία φτιάχνει τα γεύματα για τα δημόσια σχολεία στο Κονέκτικατ και το Μπρονξ.
Η εργασία και το φαγητό που ετοιμάζουν για τα παιδιά στοιχίζει 3 δολάρια ανά παιδί, όσο δηλαδή θα στοίχιζε στο σχολείο για να προσφέρει προμαγειρεμένο φαγητό σε πακέτο. Όμως η ποιότητα είναι διαφορετική.
Οι «πελάτες» μου πλέον «είναι πέντε χρονών, έχουν τέσσερα δόντια και μόνο δέκα λεπτά για να φάνε» λέει ο ίδιος στο Insider.
- Σκηνοθέτης έκλεισε συμφωνία με το Netflix, αλλά φέρεται να ξόδεψε τα χρήματα σε αποτυχημένες επενδύσεις
- LIVE: ΟΦΗ – Πανσερραϊκός
- Καρφιά Μαρινάκη στους αγρότες: «Μάλλον ο διάλογος είναι προσχηματικός» – Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση
- Συνεχίζει ακάθεκτη η Καλαμάτα (2-0), νίκες για Μαρκό (2-0) και Καβάλα (2-0)
- Νάξος: Δύο εργάτες έπεσαν σε τάφρο όταν κατέρρευσε τοιχείο – Μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους
- Ολυμπιακός: Η αποστολή για το παιχνίδι με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη (pic)

