Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Κομισιόν θέλει να αρχίσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με Β. Μακεδονία και Αλβανία

Η Κομισιόν θέλει να αρχίσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με Β. Μακεδονία και Αλβανία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει να υποστηρίζει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Σκόπια και Τίρανα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι η Βόρεια Μακεδονία και η Αλβανία είναι έτοιμες να ξεκινήσουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

Αυτό διεμήνυσε ο επίτροπος για τη Διεύρυνση της ΕΕ, Όλιβερ Βαρχέι, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στα Σκόπια με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Όλιβερ Σπάσοφσκι.

Ο Επίτροπος ανέφερε ότι η διεύρυνση της ΕΕ αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η ΕΕ θα λάβει την απόφαση για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τις δύο χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής που προγραμματίζεται για τον Μάιο στο Ζάγκρεμπ.

Ο κ. Βαρχέι δήλωσε ότι με την επίσκεψή του αυτή στη Βόρεια Μακεδονία, η οποία είναι η πρώτη του επίσκεψη σε χώρες της περιοχής, θέλει να στείλει το μήνυμα ότι η χώρα αξίζει να ξεκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, καθώς όπως σημείωσε έπραξε αρκετά προκειμένου να ενισχύσει την ευρωπαϊκή της προοπτική.

«Η Βόρεια Μακεδονία έχει κάνει ήδη πολλά για την ένταξή της, ενώ της αποδίδονται και τα εύσημα για την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών» ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Ο Επίτροπος για τη διεύρυνση της ΕΕ θα επισκεφθεί αύριο την Αλβανία, όπου θα έχει συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

Η ΕΕ, τον περασμένο Οκτώβριο, λόγω αντιρρήσεων ορισμένων κρατών-μελών- κυρίως της Γαλλίας- αποφάσισε να μην χορηγήσει στη Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία ημερομηνία για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, κάτι που προκάλεσε πολιτικές αναταράξεις στα Σκόπια και οδήγησε την κυβέρνηση του μέχρι πρότινος πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ στην απόφαση για πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη χώρα, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 12 Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024