Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 4-1

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 4-1

Ο Δικέφαλος πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου κερδίζοντας με 4-1 τον ΟΦΗ, σημειώνοντας συνολικά επτά γκολ απέναντι στους κρητικούς. Έπιασε την ευκαιρία από τα… μαλλιά ο Λάμπρου που εκτός από το εντυπωσιακό γκολ που πέτυχε είχε μια πολύ καλή παρουσία, ενώ δις σκόραρε και ο Πέλκας

Με αλλαγές παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ στον επαναληπτικό αγώνα κυπέλλου με τον ΟΦΗ με τον Αμπέλ Φερέιρα να βάζει νέα πρόσωπα και στις τρεις γραμμές. Το μόνο που δεν άλλαξε ήταν η διάταξη της ομάδας του στον αγωνιστικό χώρο 4-4-1-1.

Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια στην άμυνα, δεξιά ο Ροντρίγκο, αριστερά ο Γιαννούλης και στο κέντρο της άμυνας οι Βαρέλα και Ίνγκασον. Στα χαφ οι Μαουρίσιο και Ντόουγκλας, στις πτέρυγες οι Στόχ και Λάμπρου, στον άξονα ο Πέλκας και στην κορυφή της επίθεσης ο Άκπομ.

ΠΑΟΚ και ΟΦΗ έδειξαν διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο και να προσφέρουν γκολ και θέαμα στον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο. Σ’ αυτό βοήθησε και το γεγονός ότι αγωνίστηκαν κυρίως ποδοσφαιριστές με ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Από τα πρώτα λεπτά η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω με τον Δικέφαλο να είναι η ομάδα που άνοιξε το σκορ.

Στο 12ο λεπτό ο Λάμπρου με ατομική προσπάθεια από τα δεξιά και υπό την πίεση των Κοροβέση και Γιαννούλη κατάφερε με πολύ ωραία προσπάθεια να τους αδειάσει. Μπήκε στην περιοχή, από πλάγια θέση και με αριστερό δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γουάλεϊ. Ο 22χρονος επιθετικός έτρεξε μπροστά στην Θύρα 4 για να πανηγυρίσει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Δέκα λεπτά αργότερα οι Θεσσαλονικείς ανέβασαν τον δείκτη του σκορ, 2-0. Ο Άκπομ ανατράπηκε από τον Κώστα Γιαννούλη, με τον ρέφερι της αναμέτρησης Βρέσκα να δείχνει την άσπρη βούλα. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Πέλκα, κλειδώνοντας ταυτόχρονα και την πρόκριση στην επόμενη φάση καθώς το συνολικό σκορ ήταν 5-0

Ο ΟΦΗ δεν παράτησε το παιχνίδι πίεσε και κυνηγούσε τις φάσεις και στο 28’ μείωσε σε 2-1 με έναν πρώην ΠΑΟΚτσή τον Κοροβέση. Ο αμυντικός του ΟΦΗ έξω από την μεγάλη περιοχή έπιασε ένα δυνατό σουτ με τη μπάλα να βρίσκει στο σώμα του Ροντρίγκο και να ξεγελάει τον Πασχαλάκη 2-1. Λίγο πριν κλείσει το πρώτο ημίχρονο ο Δικέφαλος είχε την ευκαιρία να πετύχει και τρίτο γκολ στο 41’ όμως ο Άκπομ δεν κατάφερε να τελειώσει το τετ-α-τετ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που πέτυχε ένα ακόμα γκολ με τον Δημήτρη Πέλκα στο 55ο λεπτό. Ο Λάμπρου αρχικά σημάδεψε το κάθετο δοκάρι του Γουάλεϊ. Η μπάλα δεν έφυγε με τον Πέλκα να την κερδίζει και με δυνατό σουτ από την μικρή περιοχή πρόσθεσε άλλο ένα γκολ στον προσωπικό του λογαριασμό φτάνοντας τα 39 με την ασπρόμαυρη φανέλα. Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν να αναζητούν περισσότερα τέρματα απέναντι στον ΟΦΗ. Στο 62′ έφτασαν κοντά σε ένα τέταρτο τέρμα με τον Άκπομ. Ο Άγγλος στράικερ συνδυάστηκε με τον Πέλκα όμως το σουτ πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστία του ΟΦΗ. Δύο λεπτά αργότερα ο αρχηγός του ΠΑΟΚ έπιασε το σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή με τη μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι.

Η ομάδα της Κρήτης στο δεύτερο 45λεπτό δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στην εστία του Πασχαλάκη. Μάλιστα ελάχιστες φορές κατάφερε να περάσει τη σέντρα καθώς ο ΠΑΟΚ ήταν μονίμως με τη μπάλα στα πόδια του και συνεχώς στην εστία του Γουάλεϊ. Οι Θεσσαλονικείς πέτυχαν και τέταρτο γκολ με τον Σφιντέρσκι δύο λεπτά μετά την είσοδο του στο παιχνίδι. Στο 80’ ο Πολωνός επιθετικός συνεργάστηκε με τον Πέλκα με τον τελευταίο να βγάζει σε θέση για γκολ τον φορ του ΠΑΟΚ. Ο Σφιντέρσκι με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το τελικό 4-1.

Ξεχώρισε ο Λάμπρου

Μπορεί ο Πέλκας να πέτυχε δύο τέρματα, όμως αυτός που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν ο Λάζαρος Λάμπρου. Ο Κατερινιώτης επιθετικός στο πρώτο του 90λεπτό με την ασπρόμαυρη φανέλα έδειξε το πλούσιο ταλέντο του. Πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ στο 12 λεπτό είχε ένα δοκάρι και πολλές συμμετοχές στις περισσότερες φάσεις που δημιούργησαν οι Θεσσαλονικείς. Ο Κατερινιώτης επιθετικός με την σημερινή του εικόνα «φώναξε» στον Αμπέλ Φερέιρα πως μπορεί να τον υπολογίζει όχι μόνο για το κύπελλο, αλλά και φια το πρωτάθλημα,

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Βαρέλα (74’ Μιχαηλίδης), Γιαννούλης, Μαουρίσιο (59’ Εσίτι), Ντόουγκλας, Λάμπρου, Στοχ (78’ Σφιντέρσκι), Πέλκας, Άκπομ.

ΟΦΗ: Γουάλεϊ, Κοροβέσης (46’ Μπράουν), Κ. Γιαννούλης, Νάστος, Μαρινάκης, Μπολάκης, Στάικος (61’ Μεγιάδο), Σουρνάκης, Νοικοκυράκης, Σόουζα, Μάνος.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024