Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καιρός : «Πόλεμος» μετεωρολόγων για την ψυχρή εισβολή

Καιρός : «Πόλεμος» μετεωρολόγων για την ψυχρή εισβολή

Τι λέει ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές για τη νέα κακοκαιρία, με κύριο χαρακτηριστικό το τσουχτερό κρύο, που αναμένεται να έρθει το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Επίκεντρο αντιπαράθεσης μεταξύ μετεωρολόγων έχει γίνει η νέα κακοκαιρία που θα έρθει από την Σκανδιναβία και αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Σχολιάζοντας τις προβλέψεις για την επερχόμενη ψυχρή εισβολή, ο γνωστός μετεωρολόγος Νίκος Καντερές είπε ότι: «Είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για την επόμενη εβδομάδα, να κρατάμε μικρό καλάθι και να μην βιάζονται μερικοί. Να γίνονται οι προγνώσεις όταν πρέπει να γίνουν».

Για το σημερινό έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, σχετικά με το βαρομετρικό χαμηλό από την Αφρική, ο κ. Καντερές τόνισε ότι:

«Η κακοκαιρία για την οποία βγήκε και έκτακτο δελτίο, νομίζω ότι τελικά δεν είναι τόσο ισχυρή καθώς αυτό το βαρομετρικό χαμηλό της Βόρειας Αφρικής κινείται κατά μήκος των ακτών της αφρικανικής ηπείρου, οπότε δεν φαίνεται να έχουμε κάποια ιδιαίτερα καιρικά προβλήματα. Η περισσότερη βροχή θα πέσει στην θάλασσα κάτω από την Κρήτη. Στην Κρήτη θα σημειωθούν κάποιες τοπικές βροχές, ίσως και κάποια καταιγίδα. Το κύμα αυτό δεν θα είναι ισχυρό και δεν θα επηρεάσει τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Δεν φαίνεται να έχουμε κακοκαιρία μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Η εβδομάδα αυτή είναι γενικά στεγνή, βέβαια υπάρχουν θέματα ανέμων. Υπάρχουν ισχυροί άνεμοι κυρίως στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, αλλά είναι κάτι συνηθισμένο για την εποχή. Στο λεκανοπέδιο της Αττικής αναμένουμε λίγη ψύχρα με βοριάδες, θα έχουμε κανονική θερμοκρασία και κάποιες συννεφιές».

Η πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη για την ψυχρή εισβολή

Υπενθυμίζεται ότι με ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, υποστήριξε ότι ο καιρός ενδέχεται να σημειώσει ραγδαία επιδείνωση το διάστημα 24-27 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία ένας εκτεταμένος και πολύ ισχυρός αντικυκλώνας αναμένεται να καλύψει τη βορειοδυτική Ευρώπη με τάση να εισχωρήσει ανατολικότερα -προς την χώρα μας – φέρνοντας ισχυρή ροή ψύχους, το επόμενο δεκαήμερο.

Ο μετεωρολόγος είχε επισυνάψει και χάρτες με το μοντέλο για την επερχόμενη κακοκαιρία:


Μάλιστα, σε προηγούμενη ανάρτησή του, ο κ. Μαρουσάκης είχε αναφέρει ότι ίσως έχουμε θερμοκρασίες υπό του μηδενός ακόμα και στην Αττική.

«Γύρω στις 24 με 27 του μήνα το παγκόσμιο μοντέλο μας, δίνει νέα ισχυρή ψυχρή εισβολή πιθανόν την ισχυρότερη από όσες έχουμε δει μέχρι τώρα με την ισόθερμη των -10 με -12 στα 850hpa στα όρια της Αττικής και τον αντικυκλώνα μεταξύ Αγγλίας και Σκανδιναβίας να προσεγγίζει σε πίεση τα 1045hpa με κυκλωνογέννεση στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.»

Sports in

Ξανά και ξανά: Η Marca «έντυσε» πάλι τον Μεντιλίμπαρ δαφνοστεφανωμένο έφηβο (pic)

Όπως με τη Φενέρ. Έτσι και με τη Βίλα. Η Marca επέλεξε τον ίδιο τρόπο για να συγχαρεί Ολυμπιακό και Μεντιλίμπαρ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024