Η αποδοχή ενός χωρισμού μπορεί να σε τρομάζει αλλά πρέπει να δώσεις έμφαση στα θετικά που αυτή θα φέρει στη ζωή σου. Ας δούμε λοιπόν γιατί από σήμερα κιόλας αξίζει να χαμογελάς περισσότερο.

Χωρισμός

Είναι λογικό να είσαι στεναχωρημένη και να νιώθεις αδικημένη. Ότι δεν έπρεπε να χωρίσετε και ότι θα έπρεπε να σου δώσει την ευκαιρία να προσπαθήσεις ξανά. Όταν όμως κάποιος σου λέει ότι πρέπει να χωρίσετε, οφείλεις να το αποδεχτείς και να προχωρήσεις παρακάτω.

Το ζήτημα είναι πώς πρώτα από όλα είναι δικαίωμα του καθενός να φεύγει όποτε θέλει από μία σχέση. Είναι δικαίωμα που συνδέεται με την αυτοδιάθεση του καθένα να κάνει τις επιλογές του ελεύθερα.

Αποδοχή

Η αποδοχή λοιπόν ότι δε θα είστε πια μαζί, είναι κάτι που μπορεί να σε στεναχωρεί αλλά θα έπρεπε να σε κάνει και να χαίρεσαι. Πλέον αρχίζουν οι άπειρες επιλογές του να είσαι ελεύθερη. Θα ξεκινήσεις να φλερτάρεις όποτε εσύ γουστάρεις.

Θα μπορείς να βγαίνεις όσο πιο συχνά θες, χωρίς να βλέπεις κάποιον συνέχεια με αποτέλεσμα να μειώνεται η επικοινωνία με τους φίλους σου αλλά και ο προσωπικός σου χρόνος. Θα ασχοληθείς με ένα καινούργιο χόμπι ή θα δώσεις έμφαση στα επαγγελματικά σου.

Η αποδοχή θα σε οδηγήσει στη βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης, γεγονός αρκετά αισιόδοξο και φιλόδοξο ταυτόχρονα.

Θα μάθεις να δέχεσαι

Μέσα από έναν χωρισμό μαθαίνεις να δέχεσαι και να σέβεσαι. Δέχεσαι την απόφαση του άλλου και σέβεσαι την αυτοδιάθεσή του. Δηλαδή αν κάποια στιγμή στο μέλλον κάποιος φίλος σου σου πει ότι δε θέλει να κάνετε παρέα, θα το σεβαστείς και θα κάνεις το ίδιο.

Μαθαίνεις εν ολίγοις να δέχεσαι αυτόματα την απόφαση του άλλου, χωρίς να σε παίρνει από κάτω. Αυτή η αποδοχή έχει συνάφεια με το γεγονός ότι συνειδητοποίησες ότι ο καθένας έχει τα «θέλω» του τα οποία μπορεί να διαφέρουν από τα δικά μας.