Τουλουπάκη : Έχουν αποσταλεί στην Προανακριτική όσα στοιχεία ζητήθηκαν
Απάντηση στις καταγγελίες βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ για απόπειρα παρακώλυσης και αποπροσανατολισμού του έργου της Προανακριτικής για την υπόθεση Novartis έδωσε η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.
Απάντηση στις καταγγελίες βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ για απόπειρα παρακώλυσης και αποπροσανατολισμού του έργου της Προανακριτικής για την υπόθεση Novartis έδωσε η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.
«Έχουν αποσταλεί όσα στοιχεία ζητήθηκαν»
Η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη διευκρινίζει ότι ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής με έγγραφο του ζήτησε να αποσταλούν στη Βουλή το αργότερο ως σήμερα τα συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία και εστάλησαν.
Επισημαίνει, δε, ότι στο γραφείο της δεν έχει διαβιβαστεί κανένα άλλο αίτημα από τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής για αποστολή άλλων στοιχείων.
Οι καταγγελίες των βουλευτών
Απόπειρα παρακώλυσης και αποπροσανατολισμού του έργου της Προανακριτικής Επιτροπής καταλογίζουν στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη οι βουλευτές της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής κατά την έναρξη της συνεδρίασης.
Σύμφωνα με τους βουλευτές αυτούς, η εισαγγελέας έστειλε μόνο τα έγγραφα που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι αυτά που ζήτησε η πλειοψηφία.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η εισαγγελέας έστειλε στην Επιτροπή στοιχεία για 2 εμβάσματα συνολικού ύψους 2.000 ευρώ από την εταιρεία Novartis προς τραπεζικό λογαριασμό του συζύγου της κυρίας Ράικου, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τι αφορά η συγκεκριμένη πληρωμή.
Παράλληλα, φέρεται να διαβίβασε και το αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ με ημερομηνία 28.1.2019 προκειμένου να την ενημερώσουν για τραπεζικό λογαριασμό του υιού του Δημήτρη Αβραμόπουλου.
- Οι ΗΠΑ κλείνουν το γραφείο της DEA στη Δομινικανή Δημοκρατία εξαιτίας κατηγοριών για διαφθορά
- Συμφωνία Ταϊβάν – ΗΠΑ με μείωση των δασμών και αύξηση των αγορών αμερικανικών προϊόντων
- Γουατεμάλα: Ο δημοσιογράφος Ρουβέν Σαμόρα βγαίνει από τη φυλακή και τίθεται σε κατ’ οίκον κράτηση
- Από «ζόμπι» σε γίγαντα της AI – Πώς η SK Hynix έγινε ο κρυφός σύμμαχος της Nvidia
- Στην ΑΕΚ μέχρι το 2027 ο Πέτρος Μάνταλος
- «Οι ΗΠΑ είναι απολύτως προσηλωμένες στο ΝΑΤΟ» – «Δεν ανησυχώ για τις διαφωνίες» λέει ο Μαρκ Ρούτε
- Το Spotify τριπλασιάζει τα κέρδη του μετά την αύξηση των τιμών
- Βουτιά υπό το βάρος της τεχνητής νοημοσύνης στη Wall Street
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/jeswin-thomas-UiL3INnJzQw-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442