Στο πλευρό της βασιλικής οικογένειας ο Ντόναλντ Τραμπ.

O πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε τη «θλίψη» του για την κρίση στην οποία βυθίστηκε η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας μετά την απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν να αποποιηθούν τον ρόλο τους και να γίνουν «οικονομικά ανεξάρτητοι».

Στον τηλεοπτικό σταθμό Fox, μίλησε ο αμερικανός πρόεδρος το απόγευμα της Παρασκευής. Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ να αποστασιοποιηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

«Νομίζω πως είναι λυπηρό. Το πιστεύω. Νομίζω πως είναι λυπηρό. Είναι μια εξαίρετη γυναίκα» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ αναφερόμενος στη Βασίλισσα Ελισάβετ και συνέχισε. «Δεν έχει κάνει ποτέ λάθος αν το προσέξεις. Εννοώ, υπήρξε αψεγάδιαστη».

Αν και η δημοσιογράφος του αμερικανικού δικτύου επέμεινε ώστε να αποσπάσει την άποψη του Ντόναλντ Τραμπ για την απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, εκείνος προτίμησε να μην… αναμειχθεί στα ζητήματα της βασιλικής οικογένειας.

«Τρέφω απεριόριστο σεβασμό στη Βασίλισσα και δεν νομίζω πως αυτό θα έπρεπε να της συμβαίνει», κατέληξε ο πρόεδρος.

Κόβει τη χρηματοδότηση ο Κάρολος

Η ανακοίνωση της απόφασης του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ προκάλεσε χαμό στα ΜΜΕ της Βρετανίας, ενώ η βασιλική οικογένεια αναζητεί από την Τετάρτη τη χρυσή τομή, ώστε να βρεθεί ο βέλτιστος τρόπος της αποστασιοποίησης του Δούκα και της Δουκίσσας του Σάσεξ από το Παλάτι.

Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στους The Times, ο πρίγκιπας Κάρολος δεν φαίνεται διατεθειμένος να κόβει «λευκή επιταγή» στους Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπα Χάρι, από εδώ και στο εξής. Μέχρι πρότινος, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ λάμβαναν μαζί με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον συνολικά περίπου 4,9 εκατομμύρια λίρες από την περιουσία του Καρόλου στην Κορνουάλη.

Συγκεκριμένα, η πηγή ανέφερε: «Ο πρίγκιπας Κάρολος έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα κόβει λευκή επιταγή πλέον στον γιο του».

 

Γράψτε το σχόλιο σας