Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διάβημα διαμαρτυρίας του Ιράν στην Ελλάδα

Διάβημα διαμαρτυρίας του Ιράν στην Ελλάδα

Ο Νίκος Δένδιας κλήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία ότι υπήρξε διάβημα από την Πρεσβεία του Ιράν για τη στάση της Ελλάδας σε σχέση με τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί.

Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Ελλάδα προέβη το Ιράν, όπως επιβεβαίωσε σήμερα ο Νίκος Δένδιας.

Σε συνέντευξή του το πρωί του Σαββάτου στον τηλεοπτικό σταθμό Open, o υπουργός Εξωτερικών κλήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία ότι υπήρξε διάβημα από την Πρεσβεία του Ιράν για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ σε σχέση με τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί.

Ο κ. Δένδιας επιβεβαίωσε πως υπήρξε διάβημα διαμαρτυρίας, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το περιεχόμενό του. Μάλιστα ισχυρίστηκε πως δεν είχε διαβάσει ακόμα το κείμενο της διαμαρτυρίας.

Η δήλωσή του, όπως αναρτήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, ήταν η εξής:

«Μάλιστα, υπήρξε διαμαρτυρία από την πλευρά του Ιράν, δεν έχω δει το κείμενο και θα έχω νομίζω σε λίγη ώρα τηλεφωνική συνομιλία με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, ο οποίος ζήτησε να μου μιλήσει. Τον ξέρω τον κ. Zarif, έχουμε συναντηθεί στη Νέα Υόρκη, είναι ένας ιδιαιτέρως ευφυής άνθρωπος, καταλαβαίνει ποια είναι η ευρύτερη ελληνική τοποθέτηση, καταλαβαίνουμε εμείς γιατί το Ιράν θέλει σε αυτή τη συγκυρία να μας θέσει τα θέματα με τον τρόπο που αυτό τα βλέπει, θα δούμε τι έχει να μου πει. Με χαρά πάντως θα τον ακούσω.»

Τι είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επιχείρηση των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη δολοφονία Σουλεϊμανί

Κατά την συμμετοχή τουστο Atlantic Council την περασμένη Τρίτη ο πρωθυπουργός, είχε εκφράσει την στήριξη της Αθήνας στις ΗΠΑ για την εκτέλεση του ιρανού υποστράτηγου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει:

«Πρώτον είμαστε σύμμαχοι με τις ΗΠΑ. Στεκόμαστε στο πλευρό των συμμάχων μας σε δύσκολες περιόδους. Καταλαβαίνω πως η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ και στηρίζουμε αυτήν την απόφαση. Την ίδια στιγμή, πρέπει να έχουμε πλήρη επίγνωση ότι υπάρχουν ευρείες ανησυχίες για πιθανή κλιμάκωση και νομίζω ότι πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες, τώρα που οι ΗΠΑ έδωσαν ένα σαφές μήνυμα σε σχέση με τις κόκκινες γραμμές που είναι διατεθειμένες να χαράξουν, προκειμένου να κινηθούν προς μια πρωτοβουλία που θα αποκλιμάκωνε την ένταση. Και ελπίζω αυτό το μήνυμα να το έλαβαν όλοι. Ναι, είχαμε και ακόμα έχουμε πολύ στενούς δεσμούς με τον Αραβικό κόσμο και θεωρούμε τους εαυτούς τίμιους παίχτες στην περιοχή, αλλά δεν ξεχνάμε ποιοι είναι οι σύμμαχοί μας και πού ανήκουμε γεωπολιτικά».

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024