Χάρτης που διακινείται στα social media υποστηρίζει ότι η Τουρκία διατηρεί στρατιωτική παρουσία σε 15 διαφορετικές χώρες.

Σύμφωνα με χάρτη στελέχους της Ένωσης Βιομηχανίας και Επιχειρήσεων της γειτονικής χώρας που αναρτήθηκε στο Twitter, η Τουρκία φέρεται να έχει στρατιωτικές δυνάμεις σε 15 χώρες.

Ο επίμαχος χάρτης, ο οποίος -πάντως- δεν αποτελεί επίσημο κρατικό έγγραφο, περιγράφει την παρουσία του τουρκικού στρατού στο εξωτερικό.

Με βάση το περιεχόμενο της ανάρτησης, η γειτονική χώρα διατηρεί στρατεύματα στις παρακάτω χώρες:

Κύπρο, Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Κόσοβο, Κατάρ, Σομαλία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Λίβανο, Μάλι, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Αλβανία, Σουδάν και Λιβύη.

Όπως σημειώνει το sputnik, στις περισσότερες περιπτώσεις, η τουρκική παρουσία εντάσσεται στο πλαίσιο διμερών συμφωνιών ή διεθνών αποστολών του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Εθνών.

Εξαίρεση φυσικά, αποτελεί η ανάπτυξη στρατευμάτων στην Κύπρο, η οποία επήλθε ως συνέχεια της τουρκικής εισβολής το 1974.

Η τελευταία χρονικά στρατιωτική επιχείρηση αφορά τη Λιβύη, μετά και τη συμφωνία Άγκυρας – Τρίπολης για την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο πλευρών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο