Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λιβύη : Τρεις Τούρκοι στρατιώτες νεκροί σύμφωνα με ΜΜΕ προσκείμενα στο Χαφτάρ

Λιβύη : Τρεις Τούρκοι στρατιώτες νεκροί σύμφωνα με ΜΜΕ προσκείμενα στο Χαφτάρ

Τρεις Τούρκοι στρατιώτες νεκροί και έξι ακόμα τραυματίες, στη Λιβύη κατά τις συγκρούσεις με τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, σύμφωνα με λιβυκά ΜΜΕ προσκείμενα στον Χαφτάρ. 

Τρεις Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στη Λιβύη και 6 ακόμη τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, αναφέρουν λιβυκά ΜΜΕ προσκείμενα στον Χαφτάρ.

Οι σοροί των Τούρκων μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο της Μισράτα, 187 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, ενώ οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο στο Ναλούτ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet, που επικαλείται τον Ερντογάν, η Τουρκία έχει στείλει 35 στρατιωτικούς στη Λιβύη ο οποίοι όμως δεν συμμετέχουν σε μάχες.

Η εφημερίδα Yeni Şafak πάντως ανέφερε την Πέμπτη ότι Τούρκοι στρατιώτες ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις στο πλευρό των ενόπλων δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνηση Σάρατζ.

Eξάλλου, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την περασμένη Κυριακή πως τουρκικά στρατεύματα έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται στη Λιβύη, και ότι Τούρκοι στρατιώτες είναι επιφορτισμένοι με τον συντονισμό σε ένα κέντρο διοίκησης.

Ο Χαφτάρ απέρριψε την κατάπαυση του πυρός

Υπενθυμίζεται ότι ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ απέρριψε το αίτημα που απηύθυναν Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντιμίρ Πούτιν για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη.

Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) καλωσόρισε την πρωτοβουλία Ρωσίας – Τουρκίας για κατάπαυση του πυρός στη χώρα, ωστόσο τόνισε πως θα συνεχίσει την επίθεση στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η οποιαδήποτε πολιτική συζήτηση θα γίνει με το δημοκρατικά εκλεγμένο κοινοβούλιο, αφότου οι τρομοκράτες αφοπλιστούν και συλληφθούν για τα εγκλήματά τους.

Στο πλαίσιο αυτό δήλωσε πως «εκτιμούμε και σεβόμαστε την πρόταση του ρώσου προέδρου, ωστόσο θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε κατά των τρομοκρατών οι οποίοι δέχονται ενισχύσεις από μια συγκεκριμένη χώρα».

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης, ο ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, συναντήθηκε με τον στρατηγό Χαφτάρ, με τον οποίο συζήτησε, επί σχεδόν τρεις ώρες, τις εξελίξεις στην βορειοαφρικανική αυτή χώρα.

Την τελευταία στιγμή, ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης, Φαγιέζ Αλ Σαράτζ, ακύρωσε την άφιξή του στην ιταλική πρωτεύουσα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία του Χαφτάρ.

Λίγες ώρες αργότερα, υπήρξαν φήμες για σύλληψη του Σαράτζ από άνδρες της πολιτοφυλακής σε αεροδρόμιο της Τρίπολης, οι οποίες εν τέλει διαψεύστηκαν.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024