
Λιβάνιος: Ούτε με 46,5% δεν σχηματίζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση με την απλή αναλογική
Ο εκλογικός νόμος που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση θα δίνει τη δυνατότητα στο πρώτο κόμμα, με ποσοστό κοντά στο 40% να μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος
Ο εκλογικός νόμος που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση θα δίνει τη δυνατότητα στο πρώτο κόμμα, με ποσοστό κοντά στο 40% να μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος μιλώντας στην ΕΡΤ.
«Ο εκλογικός νόμος πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικός αλλά και να διευκολύνει τη χώρα να κυβερνηθεί», πρόσθεσε ο αρμόδιος για θέματα εκλογών υφυπουργός, ο οποίος αναφερόμενος στο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής που θέσπισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ακόμη και με 46,5% το πρώτο κόμμα δεν μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, καθώς λαμβάνει 149 έδρες.
Η κατάργηση της απλής αναλογικής αποτελεί προεκλογική δέσμευση της ΝΔ, τόνισε ο κ. Λιβάνιος, επισημαίνοντας ότι «οι πολίτες πρέπει να είναι εκείνοι που επιλέγουν αν θέλουν μονοκομματικές ή κυβερνήσεις συνεργασίας, και όχι να τις επιβάλει το εκλογικό σύστημα».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο υφυπουργός Εσωτερικών απάντησε πως «έχουμε μπροστά μας 3,5 χρόνια κυβερνητικής θητείας, πολλά πράγματα να γίνουν, χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα, έχουμε ισχυρή πλειοψηφία 158 εδρών, δεν βλέπω κανέναν λόγο να συζητείται το ενδεχόμενο εκλογών», επισημαίνοντας ότι εντός του έτους θα παρουσιαστούν οι κυβερνητικές νομοθετικές πρωτοβουλίες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.
- Φωτιά σε συνεργείο αυτοκινήτων στο Νέο Κόσμο
- Κομοτηνή: Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στη δημοτική κοινότητα Σαπών
- Live: Ο αγώνας του Εμμανουήλ Καραλή στο Diamond League του Λονδίνου
- Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο φιλικό με τον Άγιαξ (pic)
- Gilmore Girls: Το ποσό που πωλείται το σπίτι της σειράς
- Κρήτη: Αγωνία για 17χρονη που αγνοείται από τις 10 Ιουλίου – Εκδόθηκε Missing Alert
