Ο Christian Louboutin, ο θρυλικός σχεδιαστής των  κόκκινων σόλων, γιορτάζει το άνοιγμα του «LouBhoutan», ενός εκθέματος σε συνεργασία με μαθητές της χώρας του Μπουτάν από το Εθνικό Ινστιτούτο του Zorig Chusum.

Η μοναδική συλλογή

Η συλλογή γεφυρώνει τις 13 παραδοσιακές βασιλικές τέχνες του Μπουτάν με το δημιουργικό όραμα της εταιρείας Louboutin και την εκτίμησή της για την ομορφιά του βασιλείου. «Πάντα σκέπτομαι το Μπουτάν ως μια εξαιρετική χώρα», λέει ο Louboutin, «κάτι που βγαίνει από ένα παραμύθι».

Η έμπνευση

Κάθε κομμάτι ενσωματώνει όμορφα την εικονογραφία του Μπουτάν, τα αραβουργήματα, τους βουδιστικούς λωτούς, τα λουλούδια των Ιμαλαϊων και τα στυλιζαρισμένα σύννεφα ζωγραφισμένα στο χέρι που μιμούνται τις αποχρώσεις των ουρανών σε σχέση με τη φήμη του Μπουτάν ως «Στέγη του Κόσμου». Τα παπούτσια σχεδιάστηκαν από τον ίδιο τον Louboutin και κατασκευάστηκαν στην Ιταλία.

Ο σχεδιαστής και η Phillips Auction House φιλοξένησαν μια εκδήλωση προβολής της εκθαμβωτικής έκθεσης στη Νέα Υόρκη για να σηματοδοτήσει την έναρξη της.