Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΟΕΔΗΝ: Η Δημόσια Υγεία βρίσκεται στην εντατική

ΠΟΕΔΗΝ: Η Δημόσια Υγεία βρίσκεται στην εντατική

Την άμεση πρόσληψη προσωπικού και την παροχή κονδυλίων στη Δημόσια Υγεία ζητά η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της, στην οποία σχολιάζει τις επισκέψεις του υπουργού Υγείας σε δημόσια νοσοκομεία.

Τη θέση της για άμεση πρόσληψη προσωπικού και παροχή κονδυλίων στη Δημόσια Υγεία επανέλαβε η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της, στην οποία σχολιάζει τις επισκέψεις του υπουργού Υγείας σε δημόσια νοσοκομεία.

«Το 2020 βρίσκει τη Δημόσια Υγεία στην εντατική», αναφέρει χαρακτηριστικά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), τονίζοντας ότι οι επισκέψεις του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια «δεν διορθώνουν την ταλαιπωρία των ασθενών».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας θα παραμείνουν και εφέτος καθηλωμένες στο τριτοκοσμικό επίπεδο του 5% του ΑΕΠ. «Ποιοτική Δημόσια Υγεία με τέτοιο ύψος δαπανών δεν πρόκειται να υπάρξει», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία εκφράζει την αντίθεση της στις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην Υγεία, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις.

«Δεν πάσχει από περαιτέρω ιδιωτικοποίηση»

Ειδικότερα, για τις συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, σημειώνει ότι «η χώρα μας έχει ήδη το πιο ιδιωτικοποιημένο σύστημα στην Ευρώπη. Οι ιδιωτικές δαπάνες υγείας είναι 3,5% του ΑΕΠ όταν ο μέσος όρος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 1%».

Προσθέτει, ότι «η εγκατάσταση ιατρικών μηχανημάτων από ιδιώτες θα στοιχίσει ακριβά στο κράτος, θα ελαστικοποιήσει τις εργασιακές σχέσεις και θα μετακυλήσει το κόστος στους χρήστες των υπηρεσιών».

Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει, ότι «το Δημόσιο Σύστημα Υγείας δεν πάσχει από περαιτέρω ιδιωτικοποίηση για να ικανοποιήσει τα ιδιωτικά συμφέροντα, αλλά από επενδύσεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό. Τα Δημόσια Νοσοκομεία αν και έχουν χρέη 800 εκατ. ευρώ, η χρηματοδότηση εφέτος βρίσκεται στο ύψος της περσινής (όριο δαπανών 1,5 δισ. ευρώ)».

Επίσης, κάνει λόγο για υποστελέχωση των Νοσοκομείων, σημειώνοντας ότι «κατά 25.000 λιγόστεψε το προσωπικό τα χρόνια των Μνημονίων. Μόνο για τα έτη 2018, 2019 υπήρξαν 4.000 αποχωρήσεις και μηδενικές προσλήψεις. 45.000 είναι οι κενές οργανικές θέσεις του προσωπικού των Νοσοκομείων».

Τέλος, καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της, «η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη δεν υφίσταται», ενώ «οι κτηριακές υποδομές των Νοσοκομείων είναι σε κακή κατάσταση».

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024